Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

"Živé sekačky" nelení. V Praze 12 se vykutálela na svět jehňátka

Už druhý měsíc se na protihlukových valech podél ulice Generála Šišky v Praze 12 pohybují ekologické „živé sekačky". Městská část ovcemi nahradila hlasité a nešetrné sekání trávy v těžce dostupném terénu. Stádo ovcí spásajících trávu se nyní rozrostlo o malá jehňátka.

„Jsem ráda, že se ovečkám opravdu dobře daří, když mají jehňátka,“ konstatovala spokojeně místostarostka Prahy 12 Eva Tylová a dodala: „Pastva v těžko přístupném terénu je nejen nejekologičtější způsob péče o zeleň, ale zároveň je výhodnější i ekonomicky. Ve spolupráci s odborem životního prostředí proto hledáme další místa v Praze 12, kde by mohla probíhat řízená pastva ovcí.“

Zhruba deset ovcí se přes den volně pohybuje za plotem vytvořeným z palet a pletiva. K dispozici mají pochopitelně i vodu a stádo je pod celodenním dohledem pastevce. Zvířata je možné zahlédnout v několika lokalitách. Jednou z nich je oblast V Hrobech a také prostor mezi ulicí Generála Šišky, Poljanovou a Nikoly Vacparova. Dále je možné ovečky potkat také v lokalitě mezi ulicemi Generála Šišky, Vitošská a Mladenovova. 

„Takový způsob péče o přírodní památku, při níž se nepoškozují cenná rostlinná společenstva vítáme a podporujeme. Je to jeden z nejpřírodnějších způsobů údržby porostů," doplnila informace Tylová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky jehňátka, Praha 12, ovce, sekání trávy, Praha, sekačka na trávu, Eva Tylová, tráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Živé sekačky" nelení. V Praze 12 se vykutálela na svět jehňátka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.