Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rossmann v Praze testuje novinku. První drogerie v Česku zavádí samoobslužné pokladny

Samoobslužné pokladny jsou ve většině potravinových obchodních řetězců už samozřejmostí. Značně urychlují odbavení zákazníků a snižují čas strávený čekáním ve frontách. Nově je s jejich pomocí možné nakupovat i ve vybraných prodejnách Rossmann. Jedná se o prvního obchodníka mezi drogisty v České republice, který zavedl samoobslužné pokladny.

Pro pilotní projekt samoobslužných pokladen byly vybrány dvě pražské prodejny Rossmann v nákupních střediscích Arkády a Máj. Cílem bylo mimo jiné zkvalitnit služby v důsledku opatření vzniklých během pandemie koronaviru. Pokladny jsou totiž pouze bezhotovostní a podporují tak bezkontaktní nákup.

Druhý největší německý drogistický řetězec Rossmann provozuje v sedmi evropských zemích více než čtyři tisíce prodejen a zaměstnává přes 56 tisíc pracovníků. V České republice má společnost více než 140 prodejen s ročním obratem téměř 4 miliardy Kč. 

Je důležité odpovědět na trend, který vyžaduje současná situace. Platba na samoobslužné pokladně celý nákupní proces urychlí, nabízí zákazníkům zcela odlišný nákupní zážitek na našich prodejnách a také pocit nezávislosti při placení,“ uvedla Olga Stanley, manažerka komunikace společnosti Rossmann.

Pokladny fungují intuitivně, jsou uživatelsky přístupné a snadno ovladatelné. Zákazníci zároveň nepřijdou o možnost využít platných nabídek souvisejících s nákupem, načítáním bodů za nákup či uplatněním jakýchkoliv jiných slev a výhod věrnostní aplikace Rossmann Club. Po otestování nových pokladen by mohlo dojít k jejich postupnému rozšíření na ostatní pobočky v prodejní síti.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rossmann

Štítky samoobslužné pokladny, drogerie, Rossmann, Praha, Česko, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rossmann v Praze testuje novinku. První drogerie v Česku zavádí samoobslužné pokladny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.