Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Praha 10 začala vydávat parkovací karty. Zastupitelský sál se proměnil v kanceláře

Městská část Praha 10 začala během včerejška vydávat oprávnění pro parkovací zóny, které začnou platit od 24. srpna. Parkovací karty můžou řidiči vyřizovat fyzicky na radnici nebo také elektronicky. Nejprve začnou zóny platit ve Vršovicích a v desítkové části Vinohrad, od října budou následovat budou Strašnice a v listopadu Malešice. Michle a Záběhlice přijdou na řadu v příštím roce.

Praha 10 disponuje přibližně 25 tisíci parkovacími místy. „Vzhledem k vysokému počtu našich obyvatel, jsme samozřejmě připraveni na velký nápor. Dopředu bych rád poprosil o maximálně ohleduplný přístup, budou-li zpočátku delší čekací lhůty,“ říká Martin Sekal (ODS), místostarosta pro dopravu a parkování. Ten zároveň žádá, aby lidé preferovali platbu kartou. „Budou pak odbaveni podstatně rychleji. Oprávnění si navíc mohou vyřídit také elektronicky, přes osobní stránky uživatele, které spravuje Technická správa komunikací,“ dodal.

Nové parkovací karty vyřizují úředníci trochu netradičně v zastupitelském sále. Ve stávajících kancelářích kapacita pro výdejnu nebyla, městská část proto musela hledat náhradní prostory. Ve hře byla i alternativa mimo radnici, ta ale nakonec padla. Jednání zastupitelstva bude dočasně hostit Kulturní dům Barikádníků.

První regulace parkování začala v 80. letech v Praze 1. Takzvané modré zóny byly poprvé zavedeny v roce 1996 v části Prahy 1. Následně byly rozšířeny na celou Prahu 1, 2, 3 a 7 a část Prahy 16. Platí také ve vybraných částech Prahy 4, 5, 6, 8 a 9. Část radnic postupně zóny na svém území rozšiřuje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Šeda

Štítky Praha, Praha 10, parkování, parkovací karta, radnice, Vinohrady, Záběhlice, Strašnice, Vršovice, Malešice, Michle, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 začala vydávat parkovací karty. Zastupitelský sál se proměnil v kanceláře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.