Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Poník není kolotoč! Lidé protestovali proti jízdě na ponících na Matějské pouti

Pražská lokální skupina Obránců zvířat naplánovala na sobotní odpoledne protestní akci za ukončení atrakce, při které poníci vozí děti na svých hřbetech. Tato tradice je podle protestujících zastaralá a v dnešní době nemá opodstatnění. Protestující na místě rozmístili fotografie poníků, stáli na místě s cedulemi a lidem mířícím na pouť nebo z pouti rozdávali informativní letáčky.

Poník jako atrakce

Protestující skupina lidí z uskupení Obránci zvířat se na místě sešla v sobotu chvíli po druhé hodině odpolední, aby protestovala za ukončení atrakce, při které poníci vozí děti na svých hřbetech.

„Forma živého kolotoče, kde poník není vnímaný jako živá bytost s jedinečnou osobností a potřebami, ale jako atrakce, která celý den jen chodí v kruhu, přiměla pražskou skupinu aktivistů dát najevo, že je správný čas na ukončení této atrakce na Matějské pouti,“ uvedla ve zprávě pro novináře Vendula Žwaková z uskupení Obránci zvířat.

„Poník není kolotoč“

Asi desítka protestujících na místě rozestavila fotografie poníků a stála na místě s cedulemi, na nichž byly nápisy jako „Kruté tradice nemají smysl“, „Poníci jsou živé bytosti, ne hračka“, „Chci mít v tlamě trávu, ne udidlo“ nebo „Chceme lepší svět pro zvířata“.

Protestující se s kolemjdoucími o problematice bavili a nabízeli jim informativní letáčky, na kterých je vyzývali, aby napsali mail přímo organizátorům Matějské pouti. „Poník není kolotoč! Pokud souhlasíte, že si poníci zaslouží víc než jen šílený hluk Matějské pouti, napište svou prosbu o ukončení této kruté tradice přímo organizátorům Matějské na e-mail: kocka.info1@gmail.com,“ stálo na letácích.

„Hluk Matějské poutě je pro zvířata nepříjemný a stresuje je. Obzvláště na hluk si nyní stěžuje obrovské množství obyvatel okolních částí,“ uzavřela Žwaková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obránci zvířat, Ivo Spisar

Štítky zvířata, protest, Matějská pouť, poníci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Poník není kolotoč! Lidé protestovali proti jízdě na ponících na Matějské pouti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.