Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: „Chcimíři“ táhli Prahou. Chceme nenávist prostě nějak zlikvidovat, vyzývají

Několik desítek lidí se dnes před druhou hodinou odpolední sešlo u pražského výstaviště, aby společně vyrazili na protestní akci s názvem Pochod za mír. Lidé s českými a slovenskými vlajkami a cedulemi s nápisy jako například „Stop zabíjení“ nebo „Tvoříme mír“ mluvili o míru a vydali se na pochod Prahou.

„Naše vláda chce válku a my nemůžeme jen tak stát stranou a čekat, až se něco stane“

V prostoru před holešovickým výstavištěm se v sobotu před druhou hodinou odpoledne sešlo několik desítek lidí, aby se zúčastnili akce, kterou organizátoři označili jako Pochod míru. Za tou stojí iniciativa nazvaná Ženy za život.

„Naše vláda chce válku a my nemůžeme jen tak stát stranou a čekat, až se něco stane,“ zaznívá v propagačním videu na webových stránkách českých a slovenských pochodů za mír. „Pojďme dát pochodem míru jasně najevo, že násilí a konflikt nejsou řešení, že svým konáním jednají proti naší vůli a bez našeho souhlasu,“ vzkazují organizátoři.

„Chceme nenávist prostě nějakým způsobem zlikvidovat“

Před samotným pochodem proběhlo na místě několik proslovů od žen, které na sobě měly šerpy s nápisem „Ženy za život“. „Chceme nenávist prostě nějakým způsobem zlikvidovat, aby se lidi opět k sobě začali chovat slušně a veškerou tu nenávist směřovali úplně někam pryč, protože pokud bude mezi lidmi nenávist, tak nikdy k žádnému míru nedojdeme,“ řekla přítomným jedna z řečnic.

Následoval zpěv písně s jednoduchým textem „My chceme mír, my Češi chceme mír“ a pak došlo k vypuštění holubice míru, která však z rukou jedné z protestujících nezamířila k oblakům, ale do nejbližší kaluže, aby se napila a následně usedla na střechu.

Protestující vyrazili od výstaviště přes Stromovku k ministerstvu vnitra. Z Letné se skupina vypravila kolem kyvadla přes Štefánikův most a náměstí Republiky na Václavské náměstí, kde byl cíl dnešního pochodu a kde proběhly další proslovy.

„Hledají se cesty úspor a na druhé straně se rozhazují peníze daňových poplatníků oknem, cizímu národu firmou pomoci přesahující naše reálné finanční možnosti, nebo do kapes lidí ve střetu zájmů,“ píše ve své výzve na webu pochodů za mír Jana Tlapová, podporovatelka pochodů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky pochod, mír, Pochod za mír, protest, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Miřejovský

Pan Ivan Krahula je pravděpodobně asociální psychopat když může napsat tak ohavnou větu jako napsal.

Pondělí, 3. dubna 2023, 12:58Odpovědět

Tomáš Miřejovský

Panu Ivanu Krahulovi doporučuji psychiatrické vyšetření. Žádná válka lidstvo nijak neobohacuje. Naopak. Bere životy lidem, kteří s ní nechtějí mít nic společného včetně jejich žen, seniorů a dětí. Politici a vojáci do války lidi naženou. Lidi nesmyslně umírají. Zbrojaři vydělávají balíky peněz. Války nejsou normální stav věcí, ale patologický stav věcí. V 21.století jsou války přežitek.

Pondělí, 3. dubna 2023, 12:50Odpovědět

Libor Burian

Když se na to podíváme z nadhledu, pozabijejíli se tam navzájem soukromé křížema potetované armády a psychopati vytažení z basy tak jistě. Také gubernátoři, oligarchové, tuneláři, odkláněči, lichváři, vymahači, překupníci, pasáci, vexláci, lháři, podvodníci, převlečení soudruzi soukmenovci kteří dnes raději vypadávají z oken než aby dožili v nějakém gulagu nebo obdobě našeho ,,domečku" vyprávěli kde jsou zaparkovené peníze ruských pracujících. Ty majetky v daňových rájích, palácích, jachtách nyní Kremlu vyhledává západní chapadlo vražedné lichvářské mafiánské vládychtivé chobotnice.

Pondělí, 3. dubna 2023, 10:15Odpovědět

Ivan Krahula

Každá válka lidstvo obohacuje.

Pondělí, 3. dubna 2023, 09:26Odpovědět

Libor Burian

Stále jedni a tíž vedou svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců, zbrojařů. Kde jsou vědci, ekologové, Greta ? Kde jsou mladí lidé aby proti válce, plýtvání životy, surovinami, energiemi, prací, znečišťování životního prostředí vedli protesty. Jsou přilepení k silnici nebo v galeriích ? Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná dokonce ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie. Generál Hynek Blaško Trampoty EU a hlavně článek První výročí války na Ukrajině. Inovace Republiky generál Petr Pelz. O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky a ukázka začerněných smluv Ursuly. O nás na YT U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. Chcete válku, totální válku řve adolf hitler(jméno matky Hiedler, otec se jmenoval Schickelgrubr). Kdo nezná minulost bude ji prožívat stále znovu. Pusťte si filmy Dny zrady. Noc rozhodnutí. Schindlerův seznam. Smrt krásných srnců. Musíme si pomáhat. Wintonovy děti. Rozrušená země. Toman. Ucho. Vážení přátelé ano. Bony a klid. Báječná léta pod psa. Pupendo. Kolja. Akumulátor1, 2., seriál Devadesátky včetně dokumentu. Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava 22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich. Karel Kryl Demokracie, Za prachy Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado. Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí, ABJ virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka a další....

Pondělí, 3. dubna 2023, 00:56Odpovědět

Jaroslav Valík

Opakem chcimíra je chciválek, nebo spíše chcipálek.

Neděle, 2. dubna 2023, 11:41Odpovědět

Pavel Čoupek

Komu není shůry dáno......

Sobota, 1. dubna 2023, 19:33Odpovědět

Lubos Gdovin

Chcimírsky sajrajt.

Sobota, 1. dubna 2023, 19:22Odpovědět

Jan Kos

Ta vyžraná bárišňa , co týrá holuba , byla na minulých slezinách čechorusáků vidět v tričku s psychopatem putim a byla na to náležitě hrdá .

Sobota, 1. dubna 2023, 17:34Odpovědět

Pavel Vaněk

Opakem chcimíra je chcivoj a chcimrt.

Sobota, 1. dubna 2023, 16:44Odpovědět

VIDEO: „Chcimíři“ táhli Prahou. Chceme nenávist prostě nějak zlikvidovat, vyzývají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.