Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bobr bloudil na autobusovém nádraží na Florenci. Strážníci ho vrátili k Vltavě

Autobusové nádraží na pražské Florenci mělo v noci na pátek 31. března nevšedního návštěvníka. Mezi cestujícími se totiž pohyboval bobr, který na nástupiště zabloudil od nedalekých břehů Vltavy. Pro bobra přijeli pražští strážníci, kteří ho odchytili a vrátili zpět na břeh řeky.

Na autobusové nádraží na Florenci přišel v noci na pátek bobr. „Účel jeho cesty zůstal utajený,“ uvedla s nadsázkou na facebookové stránce pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová s tím, že odchytová služba městské policie bobra vrátila na břeh Vltavy.

Problematice bobrů v Praze se v nedávném článku věnoval iRozhlas, který přinesl informace o tom, že bobrů v hlavním městě České republiky každoročně přibývá a podle správce komořanských a modřanských tůní už bobři obsadili většinu možných lokalit na Berounce i na Vltavě.

Od roku 2019, kdy začalo systematické pozorování bobrů v Praze, přibyla čtyři bobří teritoria, dnes je jich tak v Praze už dvacet. Bobři se vyskytují na Veslařském ostrově, ale i v Libni, nebo právě v Karlíně, odkud pravděpodobně přišel návštěvník z Vltavy na Florenc.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky bobr, Florenc, Praha, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobr bloudil na autobusovém nádraží na Florenci. Strážníci ho vrátili k Vltavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.