Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bývalý golfový areál v Praze bude sloužit pro volnočasové aktivity dětí

Bývalý golfový areál s budovou někdejší klubovny v Klánovickém lese, který koupilo v dražbě hlavní město, magistrát využije pro volnočasové aktivity dětí a mládeže. Informoval o tom mluvčí magistrátu Vít Hofman. Bývalá golfová klubovna bude nadále sloužit jako restaurace. Dražba areálu se uskutečnila v úterý, hlavní město bylo jediným zájemcem a pozemky o rozloze 26 tisíc čtverečních metrů s nemovitostí získalo za vyvolávací cenu 46,4 milionu korun.

„Do budoucna budou volný čas v objektu trávit především pražské děti během letních prázdnin ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Praha. Tento záměr ještě projednáme na koaliční úrovni i s městskou částí," uvedl pražský radní pro majetek Adam Zábranský (Piráti).

Bývalou klubovnu ze 30. let minulého století plánuje magistrát šetrně opravit, i když soudní znalec před dražbou zhodnotil stavebně technický stav budovy jako velmi dobrý. Poslední rekonstrukce budovy se uskutečnila v roce 2008.

Golfové hřiště bylo na pozemcích vybudováno v roce 1937, za protektorátu pak sloužilo jako polní lazaret a v 50. letech minulého století zaniklo, když komunistický režim nechal jeho území zalesnit. V roce 1991 byly klubovna s pozemky vráceny obnovenému Golf Clubu Praha, který usiloval o obnovení golfového hřiště, získal i stavební povolení na výstavbu 18 jamek, ale kvůli nedostatku peněz se stavba neuskutečnila.

O obnovu hřiště usilovali i následující majitelé, proti se však postavili obyvatelé v místním referendu a v roce 2014 hlavní město změnilo územní plán, čímž vybudování hřiště znemožnilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŠJů, Wikimedia Commons

Štítky golf, Klánovice, areál, děti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý golfový areál v Praze bude sloužit pro volnočasové aktivity dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.