Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražské asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky převezme Ministerstvo vnitra

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině začne začátkem dubna spravovat Ministerstvo vnitra. To bude koordinovat všechna centra v republice. Praze zůstane na starost středisko následné podpory, to ale přestěhuje z Vysočan na Smíchov.

Centrum bude i nadále fungovat v budově na náměstí Organizace spojených národů ve Vysočanech. Uprchlíkům pomůže vyřídit základní pomoc nebo bude asistovat při podání žádosti o dočasnou ochranu. V sobotu 1. dubna už ale bude pod správou Ministerstva vnitra, které přebírá všechna takováto centra v republice.

„Přijetí vlny ukrajinských uprchlíků bylo zvláště pro hlavní město Praha nelehkým úkolem a jsem rád, že v pomoci pokračujeme, a to jak ze sociálního, tak z bezpečnostního hlediska. Tuto změnu vítám, převedení koordinace asistenčních center, včetně toho v Praze, pod Ministerstvo vnitra považuji za dobré řešení,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Praha otevřela centrum následné péče pro ukrajinské uprchlíky. Pomůže s jejich integrací

Ukrajinští uprchlíci, kteří už žijí v Praze, si nově mohou přijít zažádat o pomoc do centra následné podpory. Tam ji poradí ohledně bydlení, sociálních věcí, školství i zdravotnictví. Podle primátora Zdeňka Hřiba se tak pomůže jejich integraci a...

Ve stejné budově k poslednímu březnu skončí pracovníci následné podpory. Celé centrum, které financuje UNICEF, se totiž přesune na Arbesovo náměstí a otevře se po Velikonocích 11. dubna. Tam uprchlíci řeší otázky bydlení, zdravotnictví nebo vzdělávání.

„Setrvání Centra následné podpory uprchlíkům z Ukrajiny v gesci metropole je důkazem, že Praha se bude situací běženců z válkou zasažené země, kterých je tu registrováno přes 120 tisíc, dále věnovat a bude se moci lépe soustředit na jejich začleňování do společnosti a další potřebnou pomoc,“ dodal Svoboda.

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky Ukrajina, uprchlíci, Ministerstvo vnitra, Bohuslav Svoboda, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky převezme Ministerstvo vnitra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.