Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potápěčské skupiny pražských hasičů prošly v Braníku výcvikem

Minulý týden uspořádali pražští hasiči v Braníku výcvik potápěčských skupin. Zaměřil se na práci s hydraulickými nástroji pod vodní hladinou, potápěči si při něm vyzkoušeli řadu různých nástrojů a jejich využití při zásahu.

Na cvičení se kromě pražských hasičů podílela také Hasičská záchranná služba Správa železnic. Účastníci si během něj vyzkoušeli například hydraulickou soupravu Permon, do které patří rozbrušovací a motorová pila nebo kalové čerpadlo. Souprava jim umožnila řezání a další práce pod vodou.

Potápěči si pod vodou vyzkoušeli řezání betonového pražce, dřevěného trámu, ocelové trubky a čerpání kalů. „Dále díky zapůjčení byly vyzkoušeny AKU vyprošťovací hydraulické nástroje (nůžky a rozpínací nástroj) s krytím IP58, které umožňují práci pod vodou do hloubky 3 metry po dobu jedné hodiny. Těmito nástroji si potápěči vyzkoušeli střihnutí ocelové trubky a stlačení různých předmětů,“ popsal ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Daniel Fík.

Během výcviku se potápěčské skupiny v teorii i v praxi dozvěděli o možnostech těchto nástrojů a jejich využití pod vodní hladinou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky Braník, potápěči, hasiči, výcvik, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápěčské skupiny pražských hasičů prošly v Braníku výcvikem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.