Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha přispěje potřebným domácnostem tři tisíce na úsporu energií

Domácnosti s nižšími příjmy mohou zažádat o příspěvek ze Sociálního nadačního fondu o příspěvek na úsporu energií. Po schválení dostanou od hlavního města tři tisíce korun. Celkově se nabídka týká třiceti tisíc domácností. Pro energetický balíček pomoci Pražanům město letos vyčlenilo před 86 milionů korun.

Žádost mohou podat vdovy a vdovci, kteří pobírají starobní a vdovský/vdovecký důchod dohromady do sedmnácti tisíc korun. Pak také domácnosti, které pobíraly v posledním roce příspěvek na dítě nebo ty, jejichž příspěvek na bydlení je nižší než 4800 korun.

Podle magistrátu je to asi deset procent pražských domácností, kolem třiceti tisíc. Podle náměstkyně primátora pro sociální péči, zdravotnictví a bytovou politiku Alexandry Udženija (ODS) podoba příspěvku motivuje lidi k dlouhodobým úsporným opatřením. Využít je mohou třeba na drobné úpravy bytu pro snížení budoucích nákladů na energie.

Peníze jdou přímo z rozpočtu hlavního města, z energetického balíčku. V tom je pro letošní rok 86 850 000 korun.

„Abychom mohli doručit finanční příspěvek potřebným domácnostem co nejdříve, přijímáme a vyřizujeme všechny žádosti elektronicky. Je možné ji vyplnit i na mobilním telefonu. Víme, že řada žadatelů nemá připojení k internetu nebo nejsou na on-line prostředí zvyklí. V těchto případech se mohou s důvěrou obrátit na své blízké nebo pracovníky sociálního odboru své městské části, kontaktní místo pro bydlení či sociální pracovníky z neziskových organizací s prosbou o pomoc. Vyplnění žádosti zabere nanejvýše deset minut, když má žadatel vše potřebné,“ uvedla v tiskové zprávě Barbora Komberec Novosadová, ředitelka Sociálního nadačního fondu. 

Žádost můžete vyplnit zde.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha přispěje potřebným domácnostem tři tisíce na úsporu energií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.