Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha vyčlenila 65 milionů korun na podporu ukrajinských uprchlíků

Pražští radní odsouhlasili poskytnout 65 milionů korun v rámci programu na podporu ukrajinských uprchlíků. Peníze poputují formou grantů městským částem a neziskovým organizacím, které organizují aktivity na pomoc integraci uprchlíků. Částka nejde z rozpočtu města, ale z fondu UNICEF.

Částku hlavní město získá z podpory Dětského fondu Organizace spojených národů, který peníze poskytuje právě na tyto účely v reakci na masivní příchod uprchlíků v lednu minulého roku. Smlouvu s UNICEF podepsala Praha v září minulého roku, plán je zatím rozepsán do letošního prosince.

„Schválení programu vítám, je to důležitý krok, který pomůže jak samotným uprchlíkům, tak i příslušným organizacím, městským částem, a nakonec bude ku prospěchu i všem Pražanům. Hlavním cílem programu je mimo jiné pomoci s integrací uprchlíků do společnosti, s jejich vzděláváním či zapojením do volnočasových aktivit, což se týká jak dospělých, tak dětí. V neposlední řadě jde i o bezpečnost, protože úspěšná integrace garantuje poklidné soužití a zmírnění potenciálních rizik vztahu Pražanů s ukrajinskými uprchlíky,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

Organizace peníze dostanou prostřednictvím grantů. Podle náměstka primátora Jiřího Pospíšila (TOP 09) by částka měla stačit. „V minulém roce jsme vyčlenili padesát pět milionů korun pro neziskový sektor pečující o ukrajinské uprchlíky a vyčerpalo se pouze třicet pět milionů,“ řekl Pospíšil na tiskové konferenci.

Letos čeká větší čerpání, žadatelů podle něj může být více. Mezi podporovanými aktivitami jsou například jazykové kurzy, poradenství, kurzy zaměstnanosti, volnočasové a vzdělávací akce pro děti, mládež i rodiče.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Ukrajina, uprchlíci, Rada hlavního města, Praha, UNICEF, peníze, Jiří Pospíšil, ODS, Bohuslav Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha vyčlenila 65 milionů korun na podporu ukrajinských uprchlíků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.