Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Opilý mladík se bavil podpalováním košů. Před kamarády si vše natáčel na mobil

Opilý mladý muž se bavil podpalováním košů na odpadky v okolí pražského hlavního nádraží, vše si navíc natáčel na mobilní telefon. V jeho aktivitě ho podporovali kamarádi. Strážníkům, kteří na místo přijeli, se mladík přiznal, že nejde o jeho první pyromanskou akci, pak putoval na záchytku.

Hlídku pražských strážníků, kterou právě projížděla Vrchlického sady, zastavil pracovník ostrahy s tím, že právě uhasil hořící odpadkový koš. Ten podle něj zapálila skupinka mladých lidí, kteří z místa utekli.

Když strážníci v parku hledali skupinku lidí, uviděli další hořící koš, který vodou uhasili a požádali operátora kamer o pomoc s identifikací možných pachatelů. „Díky spolupráci s ním podezřelou skupinku dohledali právě ve chvíli, kdy zapálila další koš. Než se ho strážníkům podařilo uhasit, více jak polovina shořela. Hlídka si zavolala posilu a společně ztotožnili všechny přítomné,“ popsala na facebookové stránce zásah strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Strážníkům se přiznal třiadvacetiletý muž, kterého podle jeho slov v minulosti za podobnou věc řešili státní policisté. „Jeho šestnáctiletá přítelkyně dodala, že se ho od činu snažila odradit, ale prý je to velký chlap, ke všemu ještě opilý a povzbuzován kamarády,“ dodala mluvčí.

Ještě předtím, než na místo dorazili policisté, provedli strážníci u mladíka zkoušku na alkohol, která ukázala 2,51 promile. „Policisté po vytěžení všech okolností rozhodli o převozu muže na záchytku,“ uzavřela Seifertová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky oheň, koš, mladík, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý mladík se bavil podpalováním košů. Před kamarády si vše natáčel na mobil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.