Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražští rybáři chystají jarní výlovy. Vypustí devět rybníků

V průběhu března proběhne v hlavním městě výlov některých rybníků v různých městských částech. Rybáři jich vypustí celkem devět a pro dva z nich chystají program pro děti z mateřských a základních škol.

Výlovy organizuje Český rybářský svaz ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy. Začnou 14. března a skončí 4. dubna. Celkem vypustí a sloví devět rybníků. Jako první přijde na řadu Koupaliště Xaverov Eliška v Újezdu nad Lesy. Od dva dny později, 16. března, se rybáři zaměří na Hamerský rybník v Praze 10.

V pátek 17. března vyloví hned tři rybníky, Polifkův v Praze 9, Starák v Újezdu nad Lesy a Šanci v Praze 6. O týden později to bude rybník Čihadla v Praze 14. Xaverovský rybník v Újezdu na Lesy vypustí 28. března, o dva dny později Hořejší rybník v Praze 9. Poslední přijde na řadu 4. dubna Zličínský rybník Dolejšák.

Pro výlov Hamerského a Hořejšího rybníka si rybáři připravili i doprovodný program pro mateřské a základní školy, které se mohou na akci objednat.

„S dětmi si budeme povídat o významu vody v krajině, o rybářském řemesle i o zvířatech, která v rybníce a kolem něj žijí,“ píše se na webu Lesů hlavního města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lesy hlavního města Prahy

Štítky rybáři, rybníky, výlov, program, školy, Praha, Český rybářský svaz, Lesy hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští rybáři chystají jarní výlovy. Vypustí devět rybníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.