Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Na Paroubkově demonstraci v Praze vystupují komunisti i dezinformátoři

Dnes odpoledne probíhá na Malostranském náměstí demonstrace, kterou svolalo nové hnutí s názvem Nespokojení. Za jeho vznikem stojí bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Na demonstraci v centru Prahy Paroubek představil petici s názvem Braňme naše důchodce. Spolek Nespokojení chce v co nejkratší době sesbírat 10 tisíc potřebných podpisů, aby se peticí musel zabývat petiční výbor poslanecké sněmovny při veřejném slyšení.

Lidé přinesli komunistické vlajky

Demonstrace s názvem Nespokojení občané proti vládě začala na Malostranském náměstí ve čtyři hodiny odpoledne. Mezi řečníky jsou například Jana Ouředníčková ze Svazu důchodců ČR, bývalý člen a podporovatel Volného bloku David Tygr Ploc, místopředsedkyně KSČM Marie Pěnčíková, euroskeptik Michal Klusáček, jehož Česká strana národně sociální pod jeho vedením vydává dezinformační a proruská stanoviska, Jana Volfová, předsedkyně strany Česká suverenita, která se v roce 2015 stala první místopředsedkyní spolku Blok proti islámu nebo Eva Novotná, tisková mluvčí hnutí NE Základnám.

Desítkám účastníků, především v důchodovém věku, nejdříve zahráli českou hymnu, a pak promluvil Paroubek. Ve svém projevu hlavně kritizoval práci současné vlády.

Lidé si přinesli vlajky Komunistické strany Čech a Moravy a doma vyrobené transparenty. „KSČM proti okradení důchodců" nebo „Pětikolka dneska vaří, jak nám zničit klidné stáří", hlásaly některé z cedulí. 

Paroubek na místě sbírá podpisy 

„Posláním je ukázat, že levice dokáže spojit své síly. Je to první akce, proto nemám další větší očekávání," řekl Paroubek reportérovi Pražské Drbny na místě. 

Situace se od doby, kdy jsem byl v politice, výrazně změnila. Jsou tu mainstreamová média, která mi nedávají příliš prostoru, až na malé výjimky," dodal.

Jiří Paroubek na setkání představil petici, která ma za cíl nesnižovat valorizaci důchodů, ukončit prodlužování věku pro odchod do starobního důchodu na 65 letech, snížit růst životních nákladů pod 5 procent, zvýšit podporu bydlení pro seniory a maximálně zjednodušit podmínky administrace a poskytování příspěvku na bydlení pro seniory.

Paroubek chce co nejrychleji sehnat 10 tisíc podpisů, aby se peticí musel zabývat petiční výbor poslanecké sněmovny při veřejném slyšení. „Na slyšení pak pozveme představitele všech politických stran a spolků, kterým není osud našich důchodců lhostejný a společně se pokusíme všemi cestami tomuto protizákonnému aktu čelit,“ představil plány Paroubek na webu svého nového hnutí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky demonstrace, Jiří Paroubek, Nespokojení občané, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Dnešek je pokračováním včerejška po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Klus Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit. O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky, Andělu zhodnotila Sara Wagenknecht. Exeuposlanec Petr Keller. O nás na YT U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. O situaci na Slovensku Ťažký týžděn. O Mnichovu Dny zrady. Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Musíme si pomáhat, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1,2. Hlava22, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, Kmotr, Někdo to rád horké, vše o mafii. Četa, Forest Gump o Vietnamu. Podívejte se a myslete !

Pátek, 3. března 2023, 17:16Odpovědět

Jindřiška Sáblíková

Martin Zimčík, přidávali sobě, přidávali nám všem. Platy stouply minim o 8000,00Kč za vlády Babiše, sám plat nepobíral za celou tu dobu v politice. Šel na charitu pro svobodné matky. Zeman dával třetinu svého platu na Klokánek. Kterýpak politik to dělá po nich?? Komu stoupají platy teď ?? jenom vládě. Rouškovné?? roušky zachránily spoustu životů, české ženy jich našily desetitisíce. Kdyby jich nebylo, bylo by zde ne 30000 ale 300000 mrtvých. Očkovat jsem se nedala, neprozkoušenou chemii do sebe rvát nebudu ale roušky jsem nosila. Tehdy se nevědělo, co ta "nemoc" udělá, zkoušelo se kdeco. Zeman vyjednal v Rusku Sputnik, 7 let prověřený lék, a to vyčítám Babišovi, že pro pitomou politiku pro něj nedojel, léčili s ním po celém světě... S panem Lískou souhlasím, ODS rozkradli republiku po volbách a teď v tom pokračují...

Středa, 1. března 2023, 21:18Odpovědět

Zdenek Liska

Podívejte se na naší vládu ve sněmovně. Za co je platíme z našich daní. Ostuda naši společnosti. ODS rozkrada republiku

Středa, 1. března 2023, 06:19Odpovědět

Martin Zimčík

Paní/Slečno Sáblíková a minulá vláda ,když si přidávala to bylo v pořádku nebo oni mohly jelikož to bylo Ano? Co rouškovné i to nás zadlužilo to nevadí, že?

Středa, 1. března 2023, 03:51Odpovědět

Milan Skýpala

Dezinformátor je osoba, která nesdílí vládní názory?

Úterý, 28. února 2023, 21:56Odpovědět

Jindřiška Sáblíková

Jsem důchodkyně a nechápu stanovisko vlády. Sami si přidali 30000 Kč, samozřejmě až po volbách.Až po volbách uplácali voliče médii aby byl zvolen rozvědčík, a teď po volbách chtějí okrást důchodce, kteří na své důchody desítky let posílali své těžce vydělané peníze. To že důchodový fond Klaus vykradl nás vůbec nezajímá, stejně mu to schválila poslanecká sněmovna, určitě Mareček Benda se svým taťuldou. Spirálu inflace roztočila tato vláda, tak buď ať dá nulu na DPH na potraviny a nebo ať platí, co důchodcům ze zákona patří. Vůbec mě nezajímá, jestli nám ty prachy vydobyde Paroubek, Bobošíková nebo MARŤAN. MĚLI JSTE VOLIT BABIŠE A TOTO JSME NEMUSELI ŘEŠIT !!! FIALA SI KE MĚ NIC NEDAL, TAK MI NEMÁ CO BRÁT, ZLODĚJ!!!!

Úterý, 28. února 2023, 21:38Odpovědět

Pavel Semotán

Jsem důchodce, ale každopádně chápu stanovisko naší vlády a v žádném případě nestojím o to, aby moje zájmy snad měl hájit tento blb.

Úterý, 28. února 2023, 20:16Odpovědět

Pavel Herold

Paroubek by měl odejít někam do tmy a už neprudit.

Úterý, 28. února 2023, 19:46Odpovědět

Marie Novotná

Dobrý večer všem, kteří čtou komentáře. Chtěla bych panu vysloužilému politikovi Paroubkovi opravdu "z celého srdce" pogratulovat k tomuto opětovnému "velkému startu" v politice! Poskládal skutečně velice "zajímavou " skupinu příznivců, od KSČM po Bobošíkovou, ale někdo mi mezi nimi opravdu chybí.....a jsou to MARŤANI!! Jak jen na ně mohl zapomenout a nepozvat je na tak výjimečnou akci??? To je opravdu VELKÁ NEZODPOVĚDNOST - TAK DŮLEŽITÉ PETENTY BY PAN PAROUBEK ROZHODNĚ NEMĚL PŘEHLÍŽET!!! Jako důchodkyně, pracovně aktivní a plně chápající složitost problému se státním rozpočtem (obrovsky nás zadlužila Babišova vláda v čele s rozpočtově velmi kreativní a nyní uřvanou "Alenkou" ), s růstem mandatorních výdajů, s růstem výdajů na důchody se ROZHODNĚ STAVÍM PROTI ZNEUŽÍVÁNÍ DŮCHODCŮ K VLASTNÍM POLITICKÝM CÍLŮM PANA PAROUBKA A JEMU PODOBNÝCH (ANO, SPD)!!! Vážení důchodci - Paroubek se neštítí spojit s kýmkoli, jehož nespokojenosti může politicky ve svůj prospěch využít a když mu to dotyční lidé, které oblbnul a zmanipuloval, dovolí!!! PAROUBEK SE PROSTĚ ŠPLHÁ PO ZÁDECH LIDÍ, KTEŘÍ SE NECHAJÍ ZMANIPULOVAT, S CÍLEM DOSTAT SE OPĚT NA "POLITICKÉ VÝSLUNÍ". On nepotřebuje vás, ale VAŠE HŘBETY!!! PO NICH SE TOTIŽ MŮŽE DOSTAT NAHORU!!!

Úterý, 28. února 2023, 19:38Odpovědět

Zuzka Černá

Stejně, jako pan Miro nechci, aby za mě mluvila nějaká zkrachovalá existence. Co jen to ty starce nutí, se neustále cpát zpět do politiky. Měli ukázat, co je v nich, když měli tu možnost. Teď jsou jen k politování.

Úterý, 28. února 2023, 19:21Odpovědět

Miro Firo

Jsem důchodce, ale o takové zastánce nestojím. Rozpočtové problémy této země plně chápu.

Úterý, 28. února 2023, 18:14Odpovědět

Smazaný uživatel

Z které nory zase tenhle vylezl.Ten tam teda chyběl.

Úterý, 28. února 2023, 18:05Odpovědět

VIDEO: Na Paroubkově demonstraci v Praze vystupují komunisti i dezinformátoři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.