Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Tisíce lidí šly pochodem z Letné k ukrajinské ambasádě. Promluvil k nim Pavel

Dnes v podvečer se sešly tisíce lidí na Letné, kde si připomněli jeden rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Demonstranti se z Letné vydali průvodem k ukrajinské ambasádě, před kterou stálo velké pódium. Na něm vystoupil jako první chargé d'affaires Ukrajiny Vitalij Usatyj a jako druhý Petr Pavel, který se dočkal vřelého přivítání davu. Nově zvolený český prezident v projevu přirovnal Vladimira Putina k vůdci nacistického Německa Adolfu Hitlerovi.

VIDEO: Na Letné se sešly tisíce lidí na podporu Ukrajiny

Na Letné se dnes po páté hodiny odpolední začali scházet lidé, aby vyjádřili podporu Ukrajině, kterou přesně před rokem napadlo Rusko a rozpoutalo válečný konflikt. Na akci, kterou moderují Jindřich Šídlo a Světlana Witowská, vystoupili například...

Pavel hledal podobnosti mezi Českou republikou a Ukrajinou

První mluvčí, chargé d’affaires ukrajinského velvyslanectví Vitalij Usatyj, poděkoval Čechům za pomoc Ukrajincům. Petr Pavel se zamyslel nad tím, kolik má Česká republika společného s Ukrajinou. „Před druhou světovou válkou se Hitler choval stejně, jako se choval teď Putin ve vztahu k Ukrajině. Také zneužil německou menšinu v našich Sudetech, podněcoval vášně a násilí, které potom využil jako záminku pro potlačení," uvedl Pavel a dodal, že si Ukrajina zaslouží respekt za svou obranu.

Kromě Petra Pavla vystoupil také britský velvyslanec v Česku Matthew Field nebo velvyslanec Spojených států amerických Bijan Sabet, který mluvil i na Letné.

V průvodu z Letné k ambasádě šly tisíce lidí

Právě na Letné akce začala po půl šesté odpoledne několika projevy, k lidem mluvili spisovatel Jiří Padevět, jaderná vědkyně Dana Drábová nebo ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). V šest hodin proběhla projekce na budovu ministerstva vnitra s válečnou symbolikou a po ní se lidé vydali na pochod z Letné k ukrajinské ambasádě.

V čele průvodu jely motorky, policie zastavovala dopravu. U ruské ambasády účastníci pochodu bučeli, volali „hanba" nebo „Putin je fuj". V parku u náměstí Borise Němcova je kříž, u kterého se lidé zastavovali, zapalovali svíčky a zapíchávaly své ukrajinské vlaječky do země, aby uctili oběti války.

Na akci dohlížely desítky policistů z pořádkové, kriminální a dopravní policie včetně antikonfliktního týmu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky politika, pieta, historie, setkání, demonstrace, válka, Ukrajina, Rusko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na akci dohlíželi desítky policistů pořádkové, kriminální, dopravní,a antikonfliktni policie tak snad nic nespáchali. Takhle hlídaní jezdili zvláštními vlaky na své sjezdy soudruzi soukmenovci před rokem 1990. Mark Twain řekl: ,v žádné ústavě není napsáno že ve vládách nesmí být blbci'. Karel Kryl (písně Demokracie. Za prachy) řekl v klubu na Slovensku že,blbost potřebuje být institucíalizována aby se blbci udrželi u koryt'( ! 1990 ! ).

Pondělí, 27. února 2023, 10:58Odpovědět

Josef Englic

A mluvil soudruh generál ukrajinsky nebo rusky?

Pondělí, 27. února 2023, 10:29Odpovědět

Libor Burian

O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí. Knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, seriál Devadesátky včetně dokumentu, filmy Příběh kmotra (agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan).Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit. Hlava22, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Erin Brockovich, Kmotr. Četa, Forest Gump o Vietnamu. Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Někdo to rád horké, vše o mafii.

Pondělí, 27. února 2023, 00:44Odpovědět

Libor Burian

Vše má svůj počátek, za 1 světové váky poslali marxistu,mužíka (lenina)Uljanov, herce Trockého, vlaky revolucionářů ze západního exilu kvůli úlevě od východní fronty(Marx narozen v německu živený Engelsem žil v Londýně)do Ruska. Po smrti lenina jim to sebral Dzugasvili(stalin), tak poslali mužíka hitlera(jméno matky Hiedler, otec se jmenoval Schickelgrubr). Nás jim mafie mnichovskou zradou přidala k tomu viz filmy Dny zrady, a Noc rozhodnutí(z roku 93). Schindlerův seznam. Když fašisti prchali, ponechali nás stalinovi, na demarkační linií tancovali v Plzni když se zde ještě bojovalo a když Praha volala o pomoc. Šance na mír byly s Gorbačovem a Jelcinem, ty promarnili. Zná se PPP s Putinem z doby před rokem 1989 ?

Pondělí, 27. února 2023, 00:36Odpovědět

VIDEO: Tisíce lidí šly pochodem z Letné k ukrajinské ambasádě. Promluvil k nim Pavel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.