Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Malou Stranou provede nová hra. Jde po stopách Rychlých šípů

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila hru, která účastníky všech generací zavede do ulic Malé Strany. S mapou se dostanou na dvacet míst legendárních Stínadel, poslechnou si nové příběhy a budou řešit hádanky.

„Při hledání zapomenutých koutů prostřednictvím legend z pera spisovatele Davida Jana Žáka se přenesete do dob, kdy se začalo rodit vontské hnutí a Stínadla postupně získávala svou podobu z románů Jaroslava Foglara,“ popsal v tiskové zprávě Roman Šantora ze Skautské nadace Jaroslava Foglara, který hru inicioval.

Hra Stínadelské legendy navazuje na předchozí úspěšnou Záhadu hlavolamu, která se odehrávala na Starém Městě. Před dvěma lety se do ní zapojilo přes deset tisíc lidí.

Určena je pro celou rodinu, děti by ale měly mít minimálně šest let. Potřeba je mapa, kterou zájemci najdou na webu nebo ji koupí vytištěnou na dvě stovky ve Skautském institutu v Rybárně na Kampě a v Café Nezisk na Pohořelci. Z obou míst také mohou lidé na hru přímo vyrazit.

„Pozor, mapa, do které Jarka Metelka z Rychlých šípů místa zaznamenával, je stará a méně podrobná, proto doporučujeme si ji předem srovnat s mapu současnou,“ upozornil Šantora.

Podle mapy pak absolvují procházku po herních místech, která jsou přístupná od desíti ráno do osmi hodin večer. Ke každému se pojí příběh, napsal je David Jan Žák a jejich audioverzi namluvil herec Richard Fiala.

Poté, co hráči místa objeví a vyplní tajenku, mohou řešení vyplnit na webu a zúčastnit se každotýdenního slosování o ceny s tématikou Rychlých šípů. Hra probíhá až do 31. března.

Ohodnoť článek

Foto Skautská nadace Jaroslava Foglara

Štítky Malá Strana, Rychlé šípy, Jaroslav Foglar, David Jan Žák, Skautský institut, Skautská nadace Jaroslava Foglara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malou Stranou provede nová hra. Jde po stopách Rychlých šípů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.