Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pořadatele protivládních demonstrací čeká za týden soud

Pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela čeká příští týden odročené jednání na Krajském soudě v Českých Budějovicích. Soudce se dlouhodobě pokouší získat jeho vysvětlení, jak nakládá s dary a zda netají před soudem majetky. Jednáním se Vrabel dlouhodobě vyhýbá.

„Soud očekává, že dlužník se na jednání již dostaví, neboť účast na něm je především v zájmu samotného dlužníka. V opačném případě je soud připraven přijmout odpovídající pořádková opatření,“ uvedl závěrem roku soudce Zdeněk Strand a nařídil odročené jednání na 13. ledna.

Ladislav Vrabel čelil až do roku 2021 více než dvěma desítkám exekucím. Později na sebe podal insolvenční návrh, který byl schválen. Na otázky týkající se insolvence a nařízeného jednání Vrabel redakci dlouhodobě neodpovídá. „Na otázky z mého soukromého života vám odpovídat nebudu. Nevidím k tomu důvod,“ sdělil Vrabel redakci Drbny naposledy. Od té doby na e-maily nereaguje.

O tom, jak upadl do dluhů, se rozpovídal koncem roku pro web e-republika.cz. „První exekutoři přišli s tím, že jsem nezaplatil v době mé školy-neškoly-rebelie jízdenky za autobus a následné pokuty,“ říká mimo jiné v rozhovoru.

Na demonstranty před Českou televizí dohlédne policie. Pochod omezí dopravu

Pražská policie vzkázala, že při čtvrteční demonstraci před sídlem České televize je připravená udělat maximum pro zajištění veřejného pořádku a ochrany zdraví i majetku. Řidiče varovala před odpoledním omezením provozu mezi Václavským náměstím a...

Sám Vrabel v rozhovoru naznačuje, že nepočítá s tím, že mu soudce dovolí dokončit proces oddlužení. „Předpokládám, že ten proces skončí brzy. Nepředpokládám, že by mě soudce nechal proces insolvence dokončit. Už teď udělal několik protizákonných postupů a za některé dostal i kázeňský postih. Jde o velmi sebevědomého a cílevědomého soudce. Určitě se mu nelíbí, že byl nadřízeným kázeňsky pokárán za porušení zákonnosti svých postupů. Kromě toho právě řeší Ústavní soud námitku proti jeho postupu. Je proti mě zasedlý. Předpokládám, že kvůli protivládním aktivitám,“ dodal Vrabel v rozhovoru. Vrabelovo obvinění soudce Zdeňka Strnada z podjatosti Vrchní soud rychle smetl ze stolu.

Pořadatele demonstrací se soudce snaží předvolat delší dobu. Vrabel nejprve tvrdil, že jeho manželka má nemocnou matku a z toho důvodu musí zůstat v Srbsku, kde v tento moment žijí a podnikají. Cestu do jednací síně mu taky zkomplikovala nemoc jeho samotného. Vrabel si také stěžoval, že soud nařídil jednání na poslední den, kdy byl v pracovní neschopnosti. Následně ujel tisíc kilometrů, aby v stejný den pořádal demonstraci na Hradě. Na to upozornil portál SeznamZprávy.cz.

Naposledy Vrabel kontaktoval budějcký soud 6. ledna, když požádal o zproštění insolvenčního správce z výkonu funkce. Důvodem má být podle Vrabela to, že „při výkonu funkce nebylo konáno s odbornou péčí,“ píše ve zprávě adresované Krajskému soudu v Českých Budějovicích, který nařídil odročené jednání na 13. ledna.

Vrabel začátkem roku naplánoval na leden jedenáct demonstrací napříč celou republikou. Série by měla vyvrcholit 21. ledna na Václavském náměstí v Praze.

Zadlužený pořadatel demonstrací Plánu Česká republika na 1. místě se také na přelomu roku musel smířit s tím, že jeho tým opustilo několik lidí z organizačního týmu. Vrabel ve svém videu informoval o tom, že mu odešlo pět spolupracovníků z dvaceti. Podle jeho slov za vším stojí policie, která chce jeho organizaci zlikvidovat.

„Je to podle mě práce policejní a podle mě to prostě musí jít a musí to být plánovaný někde shora. A oni musí mít vytipovaný cíle kde zaútočit a kde zmáčknout. Jinak si to nedokážu představit,“ popisuje ve videu Ladislav Vrabel. V živém přenosu zároveň mluví o tom, že spolek s názvem Česká republika na 1. místě si bez jeho souhlasu nechal zaregistrovat provozovatel dezinformační proruské internetové televize Raptor Žarko Jovanovič.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Sváček/Mafra/Profimedia

Štítky České Budějovice, Ladislav Vrabel, soud, insolvence, demonstrace, dluh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatele protivládních demonstrací čeká za týden soud  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.