Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé bez domova dnes v Praze dostávají vánoční pohoštění

Lidé bez domova dnes v Praze i jiných městech dostali vánoční pohoštění. Potřebné hostila Arcidiecézní charita, Armáda spásy nebo městská část Praha 1. Podával se bramborový salát s kaprem či řízkem a rybí polévka. Na mnohých místech po celé České republice se tradice štědrovečerního jídla pro potřebné vrátila po dvouleté koronavirové pauze.

Vánoční oběd dnes dostali například klienti Armády spásy v nízkoprahovém denním Centru sociálních služeb Bohuslava Bureše v Praze 7.

V karlínském Azylovém domě sv. Terezie pro lidi bez přístřeší chystá štědrovečerní večeři Arcidiecézní charita Praha. Podle mediální zástupkyně charity Jarmily Lomozové počítají s pohoštěním pro 200 lidí. Městská část Praha 1 pak se Spolkem občanů a přátel Malé Strany a Hradčan a Sdružením Nového Města pražského uspořádali štědrodenní rozlévání polévky na Kampě. Středisko sociálních služeb Praha 1 zorganizovalo štědrodenní oběd pro seniory v Malostranské besedě. Pozvaní senioři z Prahy 1, kteří by trávili svátky jinak o samotě, tak zde mohou oslavit Vánoce.

U štědrovečerní večeře v obchodním centru Westfield Chodov se sejde asi 120 pozvaných hostů, kteří by jinak trávili Vánoce o samotě. Jde o lidi bez domova, lidi s handicapem, seniory z domova důchodců, děti z dětských domovů nebo matky samoživitelky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadační fond Agora 7

Štítky bezdomovci, Praha, Vánoce, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé bez domova dnes v Praze dostávají vánoční pohoštění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.