Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé se sešli na Staroměstském náměstí. Primátor servíroval rybí polévku

Na Staroměstském náměstí v Praze dnes rozdával dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti) 3000 porcí vánoční rybí polévky. Mezi zájemci byli Češi a turisté, kteří přišli do centra metropole užít si předvánoční atmosféru, i lidé bez domova. Tradiční rozlévání vánoční polévky primátorem se do Prahy vrátilo po dvouleté koronavirové pauze.

„Tahle tradice je, myslím, důležitá. Je to o tom, že by ve vánočním čase nikdo neměl být o hladu nebo sám," řekl Zdeněk Hřib. Dříve se tato tradiční akce pořádala 24. prosince. Na Štědrý den však někteří lidé drží půst, proto vedení města rozlévání polévky přesunulo na 23. prosince, aby možnost užít si pokrm mohli i tito lidé, uvedl Hřib.

Tradiční rybí polévku uvařil tým kuchařů společnosti Taiko, která událost organizovala. Kromě 260 kilogramů kaprů z jižních Čech do ní zpracovali 130 kilogramů zeleniny, především mrkve, celeru a petržele, 40 kilogramů cibule, 90 kilogramů hladké mouky, 65 kilogramů másla a 60 litrů smetany. Pro zvýraznění chuti použili koňak a karamel a nechyběly krutony osmažené na másle. Kuchaři celkem použili na polévku 1500 kilogramů surovin.

Program na Staroměstském náměstí dnes pokračuje vánočním vystoupením. Na Štědrý den pak vystoupí na pódiu pěvecký sbor Vox Pragae, orchestr Praga Sinfonietta a sólisté, kteří zahrají Českou mši vánoční Hej, mistře Jakuba Jana Ryby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Věci zásadní z.s.

Štítky sociální, gastro, trh, Vánoce, bezdomovci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Pokorny

Hriba uz zabalit a odeslat na Moravu

Neděle, 25. prosince 2022, 00:17Odpovědět

Lidé se sešli na Staroměstském náměstí. Primátor servíroval rybí polévku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.