Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modernizace železniční trati umožní v Bubenči vznik stezky pro chodce i cyklisty

Pražští radní tento týden rozhodli o využití pozemků, které se v Bubenči uvolní při modernizaci železniční trati z Masarykova nádraží směrem na Kladno a Letiště Václava Havla. Prostor poblíž stadionu Sparty a Stromovky se má přeměnit na cyklostezku, pěší promenádu a pás zeleně.

Stezka propojí Hradčanskou a Stromovku

Cyklostezka bude přímo navazovat na park Stromovka, který se díky změně rozšíří a propojí se s dopravním uzlem při stanici metra Hradčanská.

„Modernizace vlakové trati z centra na letiště umožní i její zahloubení v oblasti mezi Letnou a Bubenčí. Nově vzniklý prostor chceme využít pro vybudování drážní promenády, která nabídne chodcům i cyklistům komfortní, bezpečnou a přímou cestu zelení z Hradčanské do Stromovky namísto dosavadního kličkování přilehlými ulicemi,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Scheinherr (Praha sobě), náměstek primátora pro dopravu.

Projekt začne po modernizaci úseku Výstaviště - Hradčanská

Město se dohodlo na společném postupu se Správou železnic a Prahou 7. Rozšíření parku má začít vznikat po dokončení modernizace úseku z Výstaviště na Hradčanskou, která je součástí rozsáhlého projektu obnovy tratě z Prahy do Kladna. Momentálně je ve fázi územního řízení, nová trasa má být vedena na stejném místě jako nyní, ale hloubeným tunelem.

„Zmíněné pozemky jsou ve vlastnictví České republiky, s právem hospodařit náležejícím Správě železnic. Memorandum předpokládá, že po zahloubení trati do tunelu vyhodnotí Správa železnic pozemek jako nepotřebný a bude s hlavním městem jednat o převodu do jeho vlastnictví,“ doplnil ve zprávě pro novináře mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky modernizace, vlak, cyklostezka, Stromovka, Hradčanská, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace železniční trati umožní v Bubenči vznik stezky pro chodce i cyklisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.