Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOGALERIE: Skauti přinesli Betlémské světlo. Na magistrátu bude až do ledna

Betlémské světlo je od třetího adventního víkendu dostupné v předsálí Nové radnice na Mariánském náměstí. Do rukou pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) ho v sobotu odpoledne předali skautští kurýři. Radost bude veřejnosti dělat až do začátku ledna.

Betlémské světlo je symbolem míru, lásky, naděje a přátelství. Na magistrátu bude dostupné každý den od 8 do 17 hodin, a to až do 1. ledna 2023. Skauti a skautky ho v sobotu rozváží kromě magistrátu po celé republice, Dopravní podnik kvůli tomu po Praze vypravil historické tramvaje linek 42 a 43, kde si na vybraných zastávkách zájemci mohou připálit svíčku.

Historické tramvaje rozvezou po Praze Betlémské světlo

Dopravní podnik v sobotu vypraví do ulic hlavního města historické tramvaje 42 a 43, které povezou Betlémské světlo. Lidé si budou moci připálit svůj plamínek na několika zastávkách odpoledne a večer.

Do země Betlémské světlo dovezli brněnští skauti. Už 10. prosince putovalo z Rakouska, kde také tato tradice v roce 1986 vznikla. V České republice se poprvé objevila po pádu komunismu jako symbol naděje a lidské vzájemnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, Betlémské světlo, skaut, magistrát, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Skauti přinesli Betlémské světlo. Na magistrátu bude až do ledna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.