Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Historické tramvaje rozvezou po Praze Betlémské světlo

Dopravní podnik v sobotu vypraví do ulic hlavního města historické tramvaje 42 a 43, které povezou Betlémské světlo. Lidé si budou moci připálit svůj plamínek na několika zastávkách odpoledne a večer.

V obou tramvajích se o světlo budou starat skauti, kteří lidem dají zdarma i svíčku v ochranném kelímku s logem Betlémského světla. Potkat je budou moci na celkem sedmnácti zastávkách.

Linka 43 jako první zájemce uvítá dvacet minut po jedné hodině na Smíchovském nádraží, kde zůstane asi dvacet minut. Pak bude pokračovat na Náměstí Bratří Synků, Spořilov, do Nových Strašnic, na Florenc, přes Horní Palmovku a Vozovnu Kobylisy až do konečné stanice Královka. V každé zastávce se tramvaj zdrží patnáct až dvacet minut, aby se dostalo na všechny.

Linka 42 po půlhodinovém stání vyjede ve dvě hodiny ze smyčky na Nádraží Braník směrem k Podolské Vodárně. Zastaví pak na Zvonařce, Kubánském náměstí, ve smyčce Radošovická, v zastávkách Starý Hloubětín, Planetárium Praha, Špejchar a nakonec na Červeném Vrchu o půl sedmé. Přesný jízdní řád najdete zde.

Betlémské světlo přivezli 10. prosince skauti vlakem z Rakouska. „Letos více než kdy jindy vnímáme Betlémské světlo jako poselství míru a jsme v myšlenkách se všemi lidmi, na které dopadají důsledky válečných konfliktů, ať už na Ukrajině, nebo kdekoliv jinde na světě,” uvedl na webu dopravního podniku Jiří Dorazil, hlavní koordinátor Betlémského světla.

Ohodnoť článek

Foto Dopravní podnik, Petr Hejna

Štítky Betlémské světlo, tramvaje, dopravní podnik, skauti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické tramvaje rozvezou po Praze Betlémské světlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.