Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražská zoo představila zvířecí sirotky, lidé je mohou adoptovat a finančně podpořit

Adopce nebo sponzoring zvířat v Zoo Praha je běžná praxe, zahrada teď ale lidem představila zvířata, o která lidé nejeví takový zájem jako třeba o surikaty nebo tučňáky. Rodiče teď hledají třeba ohrožená zebra Grévyho nebo noví obyvatelé Rezervace Dja pralesní prasata štětkouni afričtí.

„Některá z našich zvířat mají mnoho sponzorů a adoptivních rodičů. V tomto ohledu jsou nejoblíbenější surikaty, vombat nebo tučňáci. Několik druhů se však nachází na opačné straně škály, a to buď proto, že je chováme příliš krátce, nebo jsou zkrátka přehlížené," uvedl na webu říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

V rámci adopce platí lidé jednou ročně danou částku, když se rozhodnou pro sponzorství, mohou dát libovolnou sumu. „Adoptivní rodič se stává členem širokého klubu přátel zoo, je zván na významné společenské akce: například na slavnostní zahájení nové sezóny na jaře, na výroční slavnost v září či na setkání sponzorů na podzim,“ popsal mluvčí Filip Mašek.

Mezi ty opomíjené patří podle zahrady třeba zebra Grévyho, největší a nejohroženější druh těchto lichokopytníků. Její roční adopce stojí sedm tisíc korun, prohlédnout si ji lidé mohou kousek od žiraf v Africkém domě.

Adoptivní rodiče hledají i dva nováčci v Rezervaci Dja, bratři štětkouni afričtí. Jedno toto pralesní prase adoptujete za čtyři tisíce. Ve stejném pavilonu žijí i další sirotci, talapoini, jedni z nejmenších primátů. Za ně dáte šest tisíc.

Na seznamu jsou ale i mnohem nenápadnější zvířata, třeba želva ohebná za tři a půl tisíce, ploštice zákeřnice hrozivá za tisícovku nebo pangas vláknoploutvý za dva a půl tisíce.

Mezi nejdražší zvířata na adopčním seznamu zoo patří za šedesát tisíc korun například hroch, žirafa nebo tygři.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Petr Hamerník, Tomáš Adamec, Tereza Mrhálková

Štítky zoo, adopce, zvířata, sponzoring

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo představila zvířecí sirotky, lidé je mohou adoptovat a finančně podpořit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.