Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel záchranář Aleš. Vznikla sbírka na podporu pozůstalých

Během uplynulého víkendu náhle zemřel Aleš Benda, který téměř třicet let sloužil u Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Dnes vznikla sbírka na podporu pozůstalých. „Řada z vás se nás ptá, proč ten smuteční prapor na našem profilu. Taky bychom ho tam radši neviděli. Bohužel nás ale zasáhla smutná zpráva,“ napsali záchranáři na svém facebookovém profilu.

„Aleš byl parťák, ale hlavně kamarád, na kterého byl ve všem spoleh“

Bývalý mimořádně zkušený záchranář Aleš Benda, o kterém jeho kolegové mluví jako o skvělém parťákovi, náhle zemřel během uplynulého víkendu. Aleš Benda pracoval nejen jako záchranář, ale i jako inspektor a podílel se na školení nových zaměstnanců, řadu let sloužil i u letecké záchranné služby.

„Aleš byl parťák, ale hlavně kamarád, na kterého byl ve všem spoleh. Kdykoliv člověk něco potřeboval, stačilo říct nebo zvednout telefon a Aleš pomohl,“ vzpomíná František Kupka, který byl Alešovým kolegou řadu let.

„V práci to byl neskutečný odborník, který si jako záchranář na výjezdech dokázal poradit i v situacích, když šlo do tuhýho, aniž by k tomu potřeboval doktora. Zároveň byl trpělivý a vlídný k pacientům a dokázal si zachovat chladnou hlavu. Jak se říká, že je někdo cukr a někdo bič, tak on byl ten cukr. I mně pomáhal jeho klid držet nervy na uzdě,“ pokračuje Kupka.

Zájemci mohou pomoci zde.

Rodina potřebuje pomoci se splacením hypotéky

Sbírka má pomoci Alešově rodině. „Alešova rodina to má teď strašně těžké a my bychom jim chtěli pomoct prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze21. Pokud můžete, budeme vděční za váš příspěvek i šíření této sbírky,“ napsali na svém profilu na facebooku pražští záchranáři.

Aleš po sobě nechal manželku Martinu a čtyři děti. „Náš táta byl ten nejlepší a nejhodnější člověk pod sluncem. Každému pomohl, a nejen pro svou rodinu a přátele byl ochotný udělat vše, co bylo v jeho silách. Teď bych strašně moc chtěla poprosit o pomoc pro moji náhradní maminku, která na všechno zůstala sama a pro moje sourozence třináctiletou Kristianku, desetiletou Laurinku a jedenáctiletého Dennyho,“ popsala Alešova dcera Natálie Bendová.

„Zejména potřebujeme pomoci s doplacením hypotéky na dům, abychom nepřišli o střechu nad hlavou, a hlavně o náš milovaný domov,“ uzavírá Natálie v textu sbírky, do které může přispět kdokoliv.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 22

Štítky úmrtí, sbírka, záchranář, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel záchranář Aleš. Vznikla sbírka na podporu pozůstalých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.