Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha přivítá během adventu zhruba půl milionu turistů. Rusové už nejezdí

Do hlavního města by v adventu a na Vánoce mohlo přijet kolem půl milionu návštěvníků, což je zhruba o 25 procent méně než před pandemií koronaviru v roce 2019. Dnes to sdělila Klára Janderová, mluvčí městské firmy Prague City Tourism, která má na starosti turismus v Praze. PCT zároveň spustila kampaň Stay in Prague, ve které láká do metropole turisty nejen z okolních zemí, ale také Nizozemí, Itálie a Španělska. Turismus patřil při pandemii covidu-19 k nejpostiženějším odvětvím.

Díky kampaním se daří nahradit výpadek turistů z Ruska

„S očekáváním jsme tento rok vyhlíželi čísla počtu cestovatelů, kteří do metropole zavítají s ohledem na dobíhající pandemii a válečný konflikt na Ukrajině. Podle aktuálních dat jsme na 70 až 75 % roku 2019 - to je pro město ideální stav vzhledem k overturismu minulých let. Navíc je vidět, že zacílením na jiné zdrojové trhy jsme úspěšně dokázali nahradit absenci turistů z Ruska," uvedl předseda dozorčí rady Prague City Tourism Petr Zeman (Praha Sobě).

Podle Prague City Tourism se díky cíleným kampaním daří nahradit výpadek turistů z Ruska, kteří před válkou na Ukrajině tvořili početnou skupinu zahraničních návštěvníků. Tomu je přizpůsobena připravená vánoční kampaň, která láká návštěvníky na magickou atmosféru prosincové Prahy a program propagující české Vánoce.

Praha láká turisty na hokejovou Spartu nebo do Manifesta

„Při nastavování vánoční kampaně jsme vycházeli z dat letní kampaně Stay in Prague, proto cílíme na sousední státy společně s Nizozemím, Itálií a Španělskem, kde kampaň zaznamenala nejlepší výsledky. Spustili jsme také vánoční stránku prague.eu/christmas, kde zájemce nalezne veškeré informace týkající se vánoční Prahy, trhů nebo jednotlivých akcí," uvedl předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro. Zmíněná webová stránka funguje i v češtině pro tuzemské návštěvníky Prahy.

Pro vánoční sezonu Prague City Tourism také rozšířila nabídku služeb s městskou turistickou kartou Prague Visitor Pass. Kromě klasických památkových objektů, veřejné dopravy nebo vycházek s průvodcem do ní nově zařadila hokejové zápasy HC Sparta Praha nebo sváteční míchaný nápoj v Manifestu Anděl.

Do Prahy loni dorazilo 945 392 tuzemských turistů, což bylo meziročně o téměř 30 procent více. Proti roku 2019, tedy období před pandemií covidu-19, to však bylo výrazně méně. Celkově se v pražských hotelech, penzionech či kempech loni ubytovalo 2,36 milionu lidí, meziročně o 8,1 procenta více.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky turistika, advent, Praha, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha přivítá během adventu zhruba půl milionu turistů. Rusové už nejezdí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.