Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli prasklému potrubí bylo v Praze bez tepla dvacet tisíc domácností

, aktualizováno 24. listopadu 2022, 19:55

Noční havárie teplovodu dnes na několik hodin přerušila dodávky tepla zhruba do dvacet tisíc domácností v jihovýchodní části Prahy. Důvodem byla závada na potrubí. Část odběratelů byla díky záložním zdrojům připojena k teplu už ráno, další části města postupně během dne. Nejdéle, asi do šesti, čekali na obnovení dodávek lidé ve Vršovicích.

Příčinou je netěsnost na potrubí. Prasklo potrubí a bylo zapotřebí odstavit ty oblasti, které jsou momentálně bez dodávek," řekl Pavel Maďar, vedoucí odboru prodeje tepla Pražské teplárenské. Pracovníci firmy podle něj na opravě intenzivně pracují. Firma dodává v Praze teplo do asi 230 tisíc domácností.

Teplo pro Prahu se vyrábí v elektrárně Mělník, kterou provozuje společnost ČEZ. „Horkovod z Mělníka je v pořádku," sdělil dnes mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Podle dispečinku Pražské teplárenské šlo o částečnou poruchu, která se týkala oblastí Jižního Města, Košíku, Chodova, Opatova, Modřan, Kamýku, Novodvorské, Hájů, Lhotky, sídliště Krč i ulic Vinohradská, Ruská, Vršovická či Bohdalce.

Dodávka byla znovuzahájena již do oblasti Jižního Města II, Lhotky a Modřan. V ostatních postižených městských částech budou dodávky tepla obnoveny v průběhu odpoledne," informovala Pražská teplárenská na svém webu.

Porucha nastala na potrubí v ulicích Zálesí v Krči a Moldavská ve Vršovicích. Podle mluvčího Pražské teplárenské Marka Pšeničného se může oprava protáhnout do pátku.

Díky záložním zdrojům se nejprve podařilo obnovit dodávky v části Jižního Města, na Lhotce a v Modřanech, později i v Krči, Lhotce, Libuši a Kamýku. Kolem čtvrté byl k teplu připojen i zbytek sídliště Jižní Město. Nejdéle čekalo na obnovení dodávek zhruba 1400 odběratelů ve Vršovicích, které se podařilo připojit kolem šesté večer.

Podle Pšeničného se výpadek dotkl bytů a administrativních budov, například Thomayerova nemocnice v Krči podle něj zasažena nebyla, protože má vlastní zdroj vytápění. Nad ránem, kdy byla situace nejhorší, bylo podle Pšeničného bez dodávek tepla zhruba dvacet tisíc pražských domácností.

Jejich počet se ale rychle snižoval s tím, jak se technikům dařilo spouštět záložní zdroje. Už po ránu se tak počet domácností bez tepla snížil přibližně na deset tisíc.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky teplo, voda, výpadek, potrubí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli prasklému potrubí bylo v Praze bez tepla dvacet tisíc domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.