Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na bezpečnost v ulicích Prahy budou během 17. listopadu dohlížet stovky policistů

Den boje za svobodu a demokracii je nejen v Praze velkým dnem, který do ulic vyláká tisíce lidí. V hlavním městě se během 17. listopadu 2022 uskuteční hned 21 oznámených veřejných shromáždění, a tak pražská policie připravila na čtvrteční státní svátek bezpečnostní opatření, do kterého se zapojí stovky mužů a žen zákona.

V Praze proběhne 21 nahlášených shromáždění

V Praze se ve čtvrtek 17. listopadu uskuteční 21 shromáždění, na která budou dohlížet policisté. „Jako tradičně bude oslava svátku demokracie na Národní třídě, kde bude omezena doprava již od brzkých ranních hodin až do večera,“ uvedl ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Jan Daněk.

S krátkodobými omezeními dopravy budou spojena shromáždění, která proběhnou u Hlávkovy koleje, na Kampě a také na Václavském náměstí, kde bude od půl páté probíhat Koncert pro budoucnost.

Právě v oblasti Václavského náměstí však bude rušno už od druhé hodiny odpolední. Z Opletalovy ulice totiž ve dvě hodiny odstartuje průvod demonstrantů, který půjde přes Sokolovskou ulici a Nuselský most až na Kavčí hory.

Sedmnáctý listopad: Oslavy na Národní, pochod k budově ČT i koncert Pussy Riot

Oslavy 17. listopadu v Praze budou letos velmi pestré. Kromě už tradičních oslav revoluce na Národní v centru hlavního města pod názvem Korzo Národní se uskuteční také několik koncertů, například na Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí...

Největší manévry policie očekává na Kavčích horách

„Upozorňujeme tedy na omezení provozu přibližně od dvou do čtyř hodin odpoledne v tomto dopravně exponovaném úseku. Prosíme všechny řidiče, aby s tímto omezením počítali a zmiňovanému úseku se vyhnuli,“ uvedl mluvčí a vysvětlil, že policie na základě aktuální situace bezpečnostní opatření přizpůsobí.

„Velitel opatření je v kontaktu s vedením České televize a již proběhlo i několik schůzek, aby se nastavila spolupráce. V každém případě jsme připraveni udělat maximum pro zajištění veřejného pořádku, ochrany zdraví a majetku,“ vysvětlil Daněk a dodal, že právě kvůli tomuto shromáždění budou od čtyř hodin až do večera zcela neprůjezdné ulice Na Hřebenech II a Na Klaudiánce na Kavčích Horách.

Do bezpečnostních opatření se zapojí několik stovek policistů z řad pořádkové, dopravní i kriminální služby, v pohotovosti budou členové antikonfliktního týmu a do přijedou pomoci policisté z jiných krajů. Policie spolupracuje se strážníky městské policie, dopravním podnikem a pražským magistrátem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky svátek, Den boje za svobodu a demokracii, policie, Praha, bezpečnostní opatření, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Kavčí hory, Václavské náměstí, Hlávkova kolej, Národní třída, Česká televize, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bezpečnost v ulicích Prahy budou během 17. listopadu dohlížet stovky policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.