Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U Národního divadla stojí telefonní budka. Vypráví příběhy lidí v nouzi

Na náměstí Václava Havla u Národního divadla stojí telefonní budka, která kolemjdoucím přehraje příběhy lidí ze sociálně ohrožených skupin. Stačí vybrat číslo ze seznamu, zvednout sluchátko a zaposlouchat se. Organizátoři akce Korzo Národní ze spolku Díky, že můžem chtějí poukázat na problémy často přehlížených skupin obyvatel. Budka s názvem Voláme o pomoc bude k vidění až do konce měsíce.

Telefonní budka, která kolemjdoucím představí reálné příběhy lidí v nesnázích, stojí na náměstí Václava Havla, kde se 17. listopadu během oslav revoluce každoročně otevírá takzvaný občanský sektor.

Umělecká instalace vznikla ve spolupráci se sedmi neziskovými organizacemi. „Telefonní budka pod názvem Voláme o pomoc dává na výběr ze sedmi příběhů. Návštěvník si může sám zvolit, koho na druhé straně sluchátka uslyší. Důležité pro nás je, že mimo příběhů někoho v nesnázi dostanou lidé možnost seznámit se s neziskovými organizacemi, které napřímo pomáhají sociálně ohroženým skupinám,” vysvětlila v tiskové zprávě programová ředitelka akce Korzo Národní Ester Valtrová.

Podle organizátorů oslav 17. listopadu je stále podstatnější připomínat solidaritu jako zásadní hodnotu sametové revoluce. Telefonní budka představuje příběhy lidí, kteří se potýkají se závislostmi, dluhy, bezdomovectvím, řadí se mezi národnostní menšiny, samoživitelky, snaží se integrovat do společnosti po odchodu z dětského domova nebo si pro sebe přejí rovná práva stejně jako mají heterosexuální páry.

Bude bude otevřena celý listopad vždy od deváté hodiny ranní do osmé hodiny večerní. Interiér budky odkazuje na spolupracující neziskové organizace pomocí QR kódu. Každá neziskovka díky němu ukazuje, co pro pomoc ohroženým sociálním skupinám podniká, a jak se mohou ostatní lidé do pomoci zapojit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Král

Štítky telefon, telefonní budka, umění, Praha, Václav Havel, nezisková organizace, Sametová revoluce, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Národního divadla stojí telefonní budka. Vypráví příběhy lidí v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.