Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Příbrami spadla na dělníky střecha. Pražská záchranka poslala na pomoc vrtulník

, aktualizováno 29. října 2022, 19:48

Na dělníky opravující dům v Příbrami spadla před polednem střecha. Na místo kromě středočeských záchranářů vyrazili i ti z hlavního města, kteří tam vyslali vrtulník, speciál Fénix a posádku rychlé záchranné služby. Z trosek zatím vyprostili čtyři lidi.

Část bytového domu se zřítila po půl dvanácté na náměstí T. G. Masaryka. „Došlo k pádu střechy," uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová pro ČTK. Podle svědků v domě pracovalo šest až osm lidí.

„Na místě jsme ošetřili a ponechali tři muže, transport nebyl potřeba. Čtvrtý pacient s mnohočetným poraněním byl transportován do Fakultní nemocnice v Motole,“ oznámila na Twitteru mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Pražská záchranná služba na místo poslala vrtulník, speciální vozidlo Fénix a sanitku. „Letečtí záchranáři ošetřili a transportovali 35letého muže s mnohočetnými poraněními - hlava, kotník hrudník, byl po celou dobu při vědomí. RZP a Fenix nakonec nebyli potřeba a vracejí se na základnu,“ sdělila na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Jak informovali středočeští hasiči, budovu také prohledali kynologové. Do trosek vyslala své strážníky psovody městská policie hlavního města. „Kvůli zranění jednoho z pátracích psů se ale museli vrátit zpět na základnu. Po ošetření čtyřnohého parťáka zůstavají i nadále v pohovotosti, kdyby bylo potřeba naše psy opět nasadit," uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná služba Středočeského kraje, Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, Městská policie hl. m. Prahy

Štítky zranění, záchranáři, střecha, pád, Příbram, Tomáš Garrigue Masaryk, Twitter, Fakultní nemocnice v Motole, Facebook, dělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Příbrami spadla na dělníky střecha. Pražská záchranka poslala na pomoc vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.