Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha zřídila pátý re-use point. Má přispět ke snižování množství odpadu

Hlavní město rozšiřuje síť takzvaných re-use pointů. Obyvatelé tam mohou odevzdat funkční předměty, pro které už sami nemají využití, do speciálních uzavřených kontejnerů. V Praze nově funguje už páté takové místo, a to ve sběrném dvoře v Jilemnické ulici ve Kbelích. Ostatní čtyři se nachází v městských částech Praha 4, 9, 12 a 20.

Pro partnerské organizace i pro veřejnost

Lidé mohou ve sběrných místech odevzdat věci, které už nevyužijí, například nábytek, hračky, zdravotní pomůcky nebo sportovní vybavení. To má přispět ke snižování množství odpadu a napomoci cirkulární ekonomice.

Na místě re-use pointů na ně čeká proškolená obsluha, která předměty posoudí, zdokumentuje a uskladní. Následně je nahraje do aplikace praho.nevyhazujto.cz, kde je nejprve uvidí neziskové a další organizace. Pokud je žádná z nich nevyužije, zobrazí se v aplikaci předměty i zájemcům z řad veřejnosti, kteří si je mohou zdarma vyzvednout.

Praha schválila strategii pro rozvoj cirkulární ekonomiky. Návrat železné neděle, lepší třídění a další plány

Praha připraví desítky projektů, které mají napomoci rozvoji cirkulární ekonomiky. Zaměří se na recyklaci odpadů ze stavebnictví a domácností, využívání dešťové vody nebo podporu městského zemědělství. Vyplývá to ze strategie, kterou v noci...

Předměty mohou zájemci nabídnout i rovnou v aplikaci

Občané mají také možnost využít aplikaci přímo. Nemusí jezdit do sběrného dvora, stačí své věci nabídnout k dalšímu využití online.

„Nesmírně mě těší, že se nám daří rozšiřovat síť re-use pointů na sběrných dvorech a napomáhat tak ke snižování množství komunálního odpadu, čímž plníme mimo jiné závazky, které jsme si stanovili koncepčním dokumentem Cirkulární Praha 2030,“ komentovala otevření dalšího re-use pointu Jana Plamínková (STAN), náměstkyně pro oblast životního prostředí, infrastruktury a technické vybavenosti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky odpad, ekologie, cirkulární ekonomika, Praha, sběrný dvůr, Kbely, Starostové a nezávislí, Jana Plamínková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zřídila pátý re-use point. Má přispět ke snižování množství odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.