Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opozice vyzývá Scheinherra k rezignaci na post předsedy dozorčí rady dopravního podniku

Zástupci pražské ODS dnes ráno rozeslali novinářům mail, ve kterém uvádějí, že v souvislosti s aktuálně probíhající kauzou týkající se korupce v dopravním podniku, vyzývají všechny politické zástupce v dozorčí radě podniku k okamžité rezignaci. „Doufáme, že tohle je skutečně konec politiky ODS a dalších, kteří by trestné činy neoznamovali a vše řešili výměnou figurek a zachováním starých pořádků,“ uvedli zástupci hnutí Praha sobě, kterých se výzva ODS přímo týká.

ODS žádá rezignaci všech politických zástupců v dozorčí radě podniku k okamžité rezignaci

Zástupci pražské ODS ve výzvě uvedli, že všichni političtí zástupci v dozorčí radě pražského dopravního podniku by měli rezignovat, aby umožnili „nezávislé a objektivní posouzení všech majetkových transakcí a zakázek, u kterých existuje podezření na netransparentní či korupční jednání“.

Výzva ODS k rezignaci směřuje na všechny politické zástupce v dozorčí radě, tedy například na Adama Scheinherra (Praha sobě), který je na postu předsedy dozorčí rady, ale také na místopředsedu dozorčí rady náměstka Pavla Vyhnánka (Praha sobě).

„Je pro nás neakceptovatelné, aby na těchto postech dál zůstali lidé, kteří, i když měli informace o podezřelých okolnostech při zakázkách v DPP, za tři a půl roku neudělali nic pro to, aby vyvádění peněz z městské firmy zastavili, a tím připravili občany Prahy o milióny korun,“ napsala ve zprávě pro novináře regionální manažerka ODS Lenka Mottlová.

Opoziční straně se nelíbí, že předseda dozorčí rady Adam Scheinherr i přesto, že měl informace o podivných praktikách v dopravním podniku, nevyvodil personální důsledky a trestní oznámení podal až v průběhu roku 2020.

„Jako šéf dozorčí rady, spolu s jejími členy, také přímo schvaloval personální obsazení klíčových pozic v DPP. Například nyní obviněného ekonomického ředitele Matěje Augustína, a to po dohodě s členem dozorčí rady, náměstkem primátora Hlubučkem, který Augustína navrhl a prosazoval a nyní je rovněž obviněn v rámci organizované zločinecké skupiny,“ uvedla dál Mottlová.

Zástupci opozice vyzývají Hřiba a Scheinherra k rezignaci. Mlčte a nedělejte si ostudu, vzkazuje

Pražští občanští demokraté vyzvali ve čtvrtek primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) a jeho náměstka Adama Scheinherra (Praha Sobě) k rezignaci. Důvodem je kauza okolo dopravního podniku, při které byl obviněn dnes již bývalý náměstek primátora Petr...

Pražský dopravní podnik čeká kvůli kauze týkající se korupce hloubkový audit a prověření zakázek

V pražském dopravním podniku (DPP) bude proveden hloubkový a forenzní audit a budou prověřeny všechny zakázky. Důvodem je středeční obvinění dnes již bývalého náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN). Vypracování auditů a prověření zakázek...

„Jestli si myslí, že tím zamaskují obrovský průšvih koalice SPOLU v Praze, pak se mýlí“

O vyjádření jsme požádali zástupce Prahy sobě, ke kterým výzva k rezignaci směřuje. „ODS stojí v čele koalice SPOLU, která je spojená s gangem pana Hlubučka přes pana Fremra, blízkého poradce pana Pospíšila, a také přes zástupce TOP09 v dozorčí radě pana Doležala. Oba tito pánové žertovali s obviněnými mafiány o tom, jak se v Praze krade a jsou v tom namočení až po uši. Pan Pospíšil se s panem Hlubučkem domluvil, že za Spojené síly pro Prahu bude nominován pan Augustin. No a pan Pospíšil a pan Doležal nyní spolu s ODS kandidují do podzimních voleb. A ODS má tu drzost volat po rezignaci lidí, kteří pomohli jejich kamarády dostat za mříže,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny mluvčí hnutí Praha sobě Cecílie Antůšková.

„Jestli si myslí, že tím zamaskují obrovský průšvih koalice SPOLU v Praze, pak se mýlí. Obrázek uvažování ODS dokresluje poradce bývalého premiéra Topolánka Martin Schmarcz, který tvrdí, že se vše mělo řešit politicky v zákulisí a informování policie považuje za „konec politiky". Doufáme, že tohle je skutečně konec politiky ODS a dalších, kteří by trestné činy neoznamovali a vše řešili výměnou figurek a zachováním starých pořádků," doplnila Antůšková ve vyjádření za hnutí Praha sobě.

Rada města by měla podle opoziční ODS zvolit novou dozorčí radu složenou z nezpochybnitelných nestranných osobností a odborníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adam Scheinherr

Štítky Adam Scheinherr, korupce, rezignace, výzva, ODS, Praha sobě, Praha, dozorčí rada, Dopravní podnik hl. m. Prahy, politika, koalice, Pavel Vyhnánek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opozice vyzývá Scheinherra k rezignaci na post předsedy dozorčí rady dopravního podniku  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.