Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chceme MHD v Praze zdarma, vyzývá opozice. Jde jen o předvolební tah, kontruje vedení města

Předseda pražského ANO Ondřej Prokop vyrukoval s kontroverzním návrhem na městskou hromadnou dopravu v Praze zdarma do konce roku 2022. Argumentuje tím, že kapacita pražské MHD stále po koronavirové situace naplněna a tím, že se Pražané potýkají s energetickou a inflační krizí. Podle náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě) jde jen o předvolební tah hnutí ANO.

„ANO bude příští týden navrhovat MHD zcela zdarma až do konce roku 2022“

Předseda hnutí ANO v Praze Ondřej Prokop rozeslal mezi novináře zprávu, ve které se nechal slyšet, že na posledním pražském zastupitelstvu navrhoval speciální letní tarif hromadné dopravy, který měl po vzoru Německa zavést na červen až srpen MHD v Praze za poloviční cenu.

Argumentoval tím, že MHD v Praze podle něj po koronavirové epidemii stále není naplněné a mnoho vozů jezdí prázdných nebo poloprázdných a je podle něj třeba Pražany pozitivně motivovat k využití hromadné dopravy. Druhým argumentem je Prokopovo tvrzení, že se Pražané potýkají s energetickou a inflační krizí.

Koalice však Prokopův návrh na zastupitelstvu nepodpořila. „Pražská asociální koalice návrh hnutí ANO nepodpořila. Jelikož se ekonomická situace výrazně zhoršuje a mnoho Pražanů se propadá do chudoby, MHD stále není plné, budeme za hnutí ANO příští týden navrhovat MHD zcela zdarma až do konce roku 2022,“ napsal Ondřej Prokop (ANO) ve zprávě novinářům.

KOMENTÁŘ: Dopravní peklo se nekoná. Bitvu o Barranďák vyhrávají řidiči

Měl to být týden dopravního kolapsu a start dopravního pekla. Začátek oprav Barrandovského mostu však k velkému zklamání opozice i médií žádné drama nepřinesl. Auta jedou plynule, řidiči nešílejí v extrémních kolonách, všechno jde vlastně docela...

„Rozumíme samozřejmě tíživé situaci občanů v těchto složitých časech, ale tu je nutné řešit cílenou pomocí a ne plošným rozhazováním rozpočtu“

S Prokopovou komunikací naše redakce konfrontovala náměstka primátora Prahy pro dopravu Adam Scheinherra (Praha sobě), který jeho kroky označil za předvolební tahy hnutí ANO.

„Rozumíme samozřejmě tíživé situaci občanů v těchto složitých časech, ale tu je nutné řešit cílenou pomocí a ne plošným rozhazováním rozpočtu. Zároveň je důležité udržet kvalitu pražské MHD. Časté spoje, stavět nové tramvajové tratě, linky metra, elektrifikovat autobusové linky, kupovat nová moderní vozidla a to můžeme zajistit pouze díky penězům z jízdného,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny Adam Scheinherr.

K Prokopově návrhu se vyjádřil také další zastupitel hnutí ANO Patrik Nacher. „Tento typ zcela mimořádného a časově omezeného opatření působí jednak motivačně, vysílá pozitivní signály a navíc protiinflačně,“ citoval Ondřej Prokop Patrika Nachera (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Drbny

Štítky politika, doprava, MHD, zdarma, Prokop, Scheinherr, Praha, městská hromadná doprava, ANO 2011, Adam Scheinherr, Patrik Nacher, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme MHD v Praze zdarma, vyzývá opozice. Jde jen o předvolební tah, kontruje vedení města  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.