Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zbytečné diskuze i osobní výpady. Zastupitelům trvalo přes tři hodiny schválit program jednání

Pražští zastupitelé schválili po poledni asi po třech a půl hodinách program dnešního jednání. Zejména opoziční zastupitelé navrhovali k původnímu návrhu programu, který předložili radní, přidat další dokumenty. Chtěli diskutovat například o fungování Pražské plynárenské (PPAS), stěhování Technické správy komunikací (TSK) nebo systém provozu parkovacích zón. V diskusi zastupitelé často namísto o programu diskutovali o tématech, které s ním nesouvisely, nechyběly ani osobní výpady.

Z dokumentů navrhovaných opozičními ODS a ANO se do programu jednání dostal materiál o fungování PPAS, a to v souvislosti s návrhem dvoumiliardové půjčky této firmě, kterou bude dnes zastupitelstvo rovněž projednávat. Zastupitelé podpořili také projednání fungování parkovacích zón, což požadovali občanští demokraté. Naopak zamítli například zařazení bodu ke stěhování TSK.

Do programu se dostal také dokument náměstka primátora Pavla Vyhnánka (Praha Sobě) s návrhem, aby magistrát poskytl radnicím dotace v celkové výši přes 300 milionů korun. Zastupitelé projednají i dotaci Českému červenému kříži na Praze 1.

V diskusi zastupitelé často porušovali jednací řád, podle kterého měli pouze navrhovat nové materiály na program. Namísto toho o nich často rovnou diskutovali. Přitom se uchylovali k tématům, která s dnešním jednáním nesouvisí, a k osobním výpadům. Hádali se tak třeba o to, kdo a jak podporuje či nepodporuje Ukrajinu napadenou Ruskem nebo kdo a kdy prosazoval v minulosti které projekty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky zastupitelstvo, program, jednání, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Pražská plynárenská, ODS, ANO 2011, Pavel Vyhnánek, Praha sobě, Rusko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbytečné diskuze i osobní výpady. Zastupitelům trvalo přes tři hodiny schválit program jednání  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.