Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Miliardář Janeček kandiduje na post prezidenta. Chce, aby Česko bylo vzorem pro celý svět

Matematik a podnikatel Karel Janeček se bude ucházet o post prezidenta republiky. Oznámil to na dnešní tiskové konferenci. Kandidaturu si plánuje zajistit cestou petičních podpisů. Voličům chce nabídnout vizi úspěšné České republiky, která se může stát vzorem pro Evropu i svět.

Důraz chce klást na vzdělávání, zdraví a spravedlnost

Česko se podle osmačtyřicetiletého Janečka nachází v naprosto klíčovém okamžiku historie a prochází ultimativní zkouškou, ve které musí obstát. „Věřím, že budeme úspěšní a že se tak můžeme stát vzorem nejen pro Evropu, ale i pro celý svět,“ řekl. Voliče plánuje oslovit vizí svobodné, úspěšné a prosperující země. Svou kandidaturu vnímá jako příspěvek k realizaci této vize.

Na svou podporu spustil projekt Tohle jsme my. Za cíl mu dává, aby na základě celospolečenské diskuse vytvořil takzvanou společenskou ústavu pro úspěšnou, sebevědomou a sociálně ohleduplnou budoucnost České republiky. Postavit ji chce na pěti prioritních oblastech, mezi kterými je důraz na vzdělávání, spravedlivý stát nebo zdravý a aktivní život.

Kandidovat chce díky sesbírání petičních podpisů od voličů, potřebovat jich bude minimálně 50 tisíc. Pro jejich získání plánuje otevřít podpisová střediska a v plánu má setkání s co největším počtem obyvatel Česka.

Český slavík 21: Největší bizár televizní zábavy od vystoupení kouzelníka Žita

Prvenství ve zlatém fondu televizního bizáru dlouho držel latentní nácek Daniel Landa, který v roce 2012 nakráčel na vyhlašování Českého slavíka s kohoutem v náručí a prohlásil, že se z něj stal kouzelník Žito. Včera se Landovo prvenství otřáslo...

Kritik očkování proti covidu-19

Janeček je spolumajitelem společnosti RSJ, která se zabývá obchodováním s finančními deriváty. Stál u zrodu Nadačního fondu proti korupci nebo Nadačního fondu Neuron na podporu vědy. Neuron se od něj ale loni v listopadu distancoval po jeho proslovu při vyhlášení hudební ankety Český slavík. Janeček v něm mimo jiné kritizoval protiepidemická opatření vlády a případné očkování dětí.

Janeček a pět potvrzených soupeřů

Prezidentská volba by se měla konat na počátku příštího roku, současný prezident Miloš Zeman už funkci po dvou volebních obdobích obhajovat nemůže. Ve veřejném prostoru zaznívají jména asi tři desítek potenciálních kandidátů. Většina z nich dosud oficiálně účast v prezidentském klání nepotvrdila, a to včetně předpokládaných hlavních favoritů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) a bývalého vysokého vojenského představitele NATO a české armády Petra Pavla. Oficiálně kandidaturu oznámil například senátor Marek Hilšer, komik Miloš Knor nebo prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová a advokátka Klára Long Slámová. Tento týden k nim přibyl podnikatel a bývalý redaktor České televize Karel Diviš.

Co čeká Prahu v roce 2022: Nové metro, úprava Malostranského náměstí či pavilon v botanické zahradě

Ani letos nebude Praha ochuzena o zajímavé projekty, které se týkají Pražanů, ale i návštěvníků hlavního města České republiky. Nejzajímavější změny vzniknou díky stavbám, na které se ve většině případů čeká již několik let. Přečtěte si, jaké...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Karla Janečka

Štítky Česká republika, volby, prezident, Janeček, kandidatura, Praha, Karel Janeček, Česko, Evropa, NATO, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Petr Pavel, Marek Hilšer, Denisa Rohanová, Miloš Knor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alžběta Dvořáková

Co chtějí kandidáti na prezidenta přinést České republice sledujte na webu tradeinfo.cz.

Čtvrtek, 10. února 2022, 20:46Odpovědět

Miliardář Janeček kandiduje na post prezidenta. Chce, aby Česko bylo vzorem pro celý svět  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.