Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odvolaný místostarosta Prahy 11 Ondřej Prokop povede hnutí ANO v Praze

Pražská organizace hnutí ANO si na svém pondělním sněmu zvolila nové vedení. Organizaci nově povede předseda magistrátního zastupitelského klubu Ondřej Prokop (ANO), zastupitel hlavního města Prahy a městské části Praha 11, kde byl v říjnu 2021 odvolán z křesla místostarosty, protože podle Pirátů dlouhodobě nezvládal svou gesci majetku.

„Komunální volby jsou pro nás výzvou,“ říká Prokop a věří ve skvělý výsledek

Ondřej Prokop je předsedou magistrátního zastupitelského klubu ANO 2011. Nově zvolený předseda vyzval na pondělním sněmu členy hnutí ke znovunalezení sebevědomí a poukázal na výsledky práce, kterou členové hnutí ANO ve vedení různých městských částí, ale i na magistrátu odvádějí. „Od roku 2014 jsme odvedli spoustu práce, rozjeli spoustu projektů a změn, na které můžeme dál navazovat. Rozhodně se máme čím pochlubit, vždy pracujeme pro lidi, ale často už naši práci neumíme lidem ukázat,“ uvedl Ondřej Prokop.

Nový předseda pražské organizace hnutí ANO Ondřej Prokop hovořil i o hlavní politické události letošního roku, nadcházejících komunálních volbách. „Piráti měli celé volební období šanci ukázat, že jejich soustavná opoziční kritika předchozího vedení magistrátu, nebyla jen prázdná slova. Potvrdilo se ale to, čeho jsme se obávali. Praha stagnuje, neinvestuje a jede v podstatě jen ze setrvačnosti. Existující velké projekty se nepodařilo téměř posunout a žádné nové se nepřipravují. Komunální volby jsou pro nás výzvou, a věřím, že pokud jako organizace budeme táhnout za jeden provaz a tvrdě to odpracujeme, uděláme v hlavním městě skvělý výsledek,“ vysvětlil Prokop.

Členská základna hnutí ANO v Praze si dále do svého čela zvolila prvního místopředsedu Vojtěcha Ryvolu a řadové místopředsedy Martina Benkoviče, Tomáše Myslivečka a Zdeňka Kučeru.

Upozornil jsem na Hřibovy křivárny a to se nesmí, říká odvolaný místostarosta. Podle starosty šíří dezinformace

Až do minulého týdne byl Ondřej Prokop (ANO) místostarostou Prahy 11. V pátek 1. října 2021 ho z pozice odvolali zastupitelé na mimořádném zasedání. Po svém odvolání Prokop rozeslal novinářům výzvu, ve které vysvětluje, že za jeho odvoláním stojí...

Prokop byl loni v říjnu odvolán z křesla místostarosty

Prokop v říjnu minulého roku za dramatických okolností odešel z křesla místostarosty Prahy 11. Zastupitelé ho odvolali na mimořádném zasedání. Po svém odvolání Prokop rozeslal novinářům výzvu, ve které vysvětloval, že za jeho odvoláním stojí jeho „odhalení, která mnohým členům zastupitelstva a magistrátu byla velmi nepohodlná.“ „Dovolil jsem si poukazovat na křivárny primátora Hřiba na magistrátu a to se nesmí,“ napsal tehdy Prokop ve výzvě.

Současný starosta Prahy 11 Jiří Dohnal (Piráti) s Prokopovým tvrzením nesouhlasí a naší redakci řekl, že Ondřej Prokop o magistrátu i o městské části Praha 11 šíří dezinformace.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Prokop

Štítky Ondřej Prokop, zastupitel, magistrát, ANO, Praha 11, Praha, ANO 2011, křeslo, městská část, Zdeněk Hřib, Jiří Dohnal, Zdeněk Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvolaný místostarosta Prahy 11 Ondřej Prokop povede hnutí ANO v Praze  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.