Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Miloš Zeman je po operaci v pořádku a domů půjde nejspíš o víkendu

Prezident Miloš Zeman, který v Ústřední vojenské nemocnici podstoupil operaci zlomené ruky, se těší dobrému zdraví. Podle slov jeho kancléře Vratislava Mynáře je už prezident na standardním pokoji a z nemocnice by měl být propuštěn v sobotu nebo v neděli.

Operace bez komplikací, prezidentův program se nemění

Miloše Zemana do nemocnice převezli v úterý večer poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi rozhodl jít bez hole, a upadl. Prezident už delší dobu trpí neuropatií nohou, kvůli níž musí při chůzi používat hůl. Převezen byl do Ústřední vojenské nemocnice, kde mu lékaři operovali pravou ruku.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka byl Zeman operován v celkové narkóze. Podle slov Mynáře pak operace trvala necelou hodinu a prezidentovi byl při ní do paže implantován titanový šroub.

Rekonvalescence by podle Mynáře měla trvat šest až osm týdnů, prezident bude zřejmě nosit ortézu. „Co se týče programu pana prezidenta, zatím jsme se dohodli, že žádné změny programu nebudou,“ řekl Mynář. Dodal, že o případné úpravě programu se rozhodne poté, co bude propuštěn do domácího ošetřování. Prezidentův mluvčí dodává, že bude záležet čistě na Zemanovi, kdy se bude cítit na obnovení pracovního programu.

Pozdravy od politiků i telegram od Čaputové

Prezident musel kvůli úrazu zrušit včerejší poklepání na základní kámen nové budovy Nejvyššího kontrolního úřadu a schůzku s kardinálem Dominikem Dukou. „Žádný další jiný program se zatím rušit nebude, včetně toho, že uděláme návštěvu Jihomoravského kraje,“ dodal Mynář.

Podle Mynáře prezidenta v úterý i dnes navštívila jeho žena Ivana a byla za ním i dcera Kateřina. Pozdravy podle něj prezidentovi poslali někteří jeho kolegové, také prezidenti Egypta, Ruska nebo Srbska i premiér Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) a řada dalších politiků.

Telegram Zemanovi poslala také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Prezidentka přijala tuto zprávu se znepokojením a vyjádřila naději, že se již prezident cítí lépe. Popřála mu brzké uzdravení, hodně pozitivní energie při rekonvalescenci a co nejrychlejší návrat do každodenního života,“ uvedl její mluvčí Martin Strižinec.

Autoři | Foto Drbna, Jan Pešek

Štítky ČR, Zeman, zdraví, prezident, Miloš Zeman, Vratislav Mynář, Ústřední vojenská nemocnice, Zuzana Čaputová, Jiří Ovčáček, ANO 2011, Andrej Babiš, Dominik Duka, Jan Hamáček, Lubomír Metnar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Servus Magus

Žádný další jiný program se zatím rušit nebude...,“ dodal Mynář. On měl naplánován nějaký program? Pyžámkový den, trochu vínka, trochu kořalky, popelníček...

Pátek, 28. srpna 2020, 17:21Odpovědět

Miloš Zeman je po operaci v pořádku a domů půjde nejspíš o víkendu  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.