Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Těším se na spolupráci, píše Prokop Čižinskému. To se nestane, odvětil mu

Praha sobě se po podpisu koaliční smlouvy Spolu, Pirátů a STAN ocitla v zastupitelstvu hlavního města v opozici spolu s ANO a SPD. Předseda ANO v Praze Ondřej Prokop doufal ve spolupráci, Jan Čižinský mu ale veřejně oznámil, že to nepřipadá v úvahu.

Budeme pro koalici fungovat jako budíček"

Po zářijových volbách do zastupitelstva hlavního města to nejdřív vypadalo, že Piráti a Praha sobě jsou nerozlučná dvojice, dokonce podepsali Alianci stability a dohodli se, že ve vyjednávání budou pokračovat jen společně.

Když ale koalice Pirátům konečně dala nabídku, kterou nemohli odmítnou, z Aliance vystoupili.

„Piráti právě strčili svůj krk i krk svých voličů do smyčky, která se celé čtyři roky bude utahovat. Zároveň splnili sen pražských politických šíbrů, aby se Piráti a Praha sobě rozdělili na koalici a opozici,“ komentovali v druhé půlce ledna na Facebooku zástupci Praha sobě.

VIDEO: Nové vedení Prahy podepsalo koaliční smlouvu. Primátorem bude Svoboda

Zástupci Spolu, Pirátů a STAN dnes po poledni podepsali na pražském magistrátu novou koaliční smlouvu. Stalo se tak téměř pět měsíců po komunálních volbách, což je nejdéle v historii České republiky, Praha zároveň zůstávala poslední obcí, která...

Když včera Zdeněk Hřib (Piráti), Bohuslav Svoboda (ODS) a Petr Hlaváček (STAN) po nejdelším vyjednávání v historii země konečně podepsali koaliční smlouvu, reagoval předseda Prahy sobě Jan Čižinský opět dost nelibě.

V Praze právě vzniká ospalá koalice z lidí, pro které podpis smlouvy nic neznamená a nemohou si navzájem věřit. Prahu čeká bohužel stagnace. Energie odborníků z Prahy sobě bude chybět. Budeme pro koalici fungovat jako budíček a prosazovat a podporovat každou smysluplnou věc,“ napsal Čižinský na Twitteru.

Spolupracovat budeme muset"

Jeho příspěvek pak krátce na to komentoval Prokop s tím, že se těší na společnou opoziční spolupráci.

„Před volbami říkáme a děláme totéž, co po volbách, s ANO a s SPD spolupracovat nebudem,“ reagoval vzápětí Čižinský.

Prokop se ale odbít nenechal. „Skončili jsme spolu jako parťáci v opozici. Spolupracovat budeme muset. Voliči, kteří nemají v koalici své zástupce na nás spoléhají. Přeci nechcete opozici tříštit a tak oslabovat svoji už tak slabou pozici,“ argumentoval Prokop. Dodal, že se těší na dnešní jednání. „Jsme v tom společně. ANO a Praha sobě,“ uzavřel Prokop.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Drbny

Štítky ANO, Piráti, Jan Čižinský, Ondřej Prokop, koalice, Spolu, volby, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těším se na spolupráci, píše Prokop Čižinskému. To se nestane, odvětil mu  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.