Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTOGALERIE: Známé osobnosti a fanoušci Petra Pavla zaplnili Lucernu

Pražský klub Lucerna Music bar se v neděli večer zaplnil podporovateli kandidáta na prezidenta Petra Pavla. Vyjádřit mu podporu přišli hudebníci, herci i další osobnosti z veřejného života. Na pódiu se střídali řečníci s hudebními vystoupeními. Fanoušci klub zaplnili, řada z nich dorazila ve flanelových košilích, které se staly Pavlovým symbolem v kampani.

Xindl X, Tomáš Matonoha nebo Janek Ledecký

Z hudebníků vystoupil například Janek Ledecký, Pavel Callta, Xindl X, Tomáš Matonoha s kapelou nebo undergroundová skupina Už jsme doma. Se zpěvem vystoupila také náctiletá dcera herečky a moderátorky Ester Janečkové Sára. „Jelikož nemůžu volit, tak tohle je jedna z mála věcí, co můžu udělat, abych ho podpořila,“ řekla před vystoupením.

Někteří z vystupujících volili Pavla i v prvním kole, někteří dali hlas neúspěšným kandidátům. Jednou z takových byla herečka Barbora Hrzánová, která v prvním kole podpořila Danuši Nerudovou. „Kdyby se vás někdo ptal, proč má jít k těm volbám, tak třeba proto, že pravda nebude sprosté slovo,“ řekla návštěvníkům.

Koncerty se konají i v dalších městech po Česku

Mezi řečníky byli například lékař Pavel Pafko, ekonom Tomáš Sedláček nebo herec Jan Čenský. Janek Ledecký před vystoupením řekl, že „máme šanci mít po dvaceti letech prezidenta, kterého nám budou ve světě závidět.“ Podobně se vyjádřil i scénárista, režisér a herec Václav Marhoul. „Od té doby, co padl Bolševik, bylo těch svobodných voleb strašně moc. Popravdě řečeno, mnoho z těch voleb se mi i slévá, byť jsem se mnohokrát pro někoho angažoval. Ale tyhle volby, jak všichni cítíme, jsou trošku o něčem jiném. Já jsem se tolikrát mýlil v těch posledních letech, ale tentokrát abych byl upřímný, nosím v srdci mírný optimismus,“ uvedl. Podotkl, že nejzásadnější podle něj je, že se ve druhém kole očekává vysoká volební účast, protože to znamená, že mají lidé zájem o to, co se v republice děje.

Sám Pavel nakonec do Lucerny nedorazil. „Z důvodu nemoci pan generál nedorazí dnes večer na koncert do Lucerny,“ uvedla jeho mluvčí Eva Hromádková. Koncerty na jeho podporu se dnes konají po celé republice, například v Brně, v Pardubicích nebo v Kolíně.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hudba, kultura, Petr Pavel, Palác Lucerna, volby, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarmila Nováčková

bylo tam jak vidět kdejaký pražský tele

Pondělí, 23. ledna 2023, 11:35Odpovědět

FOTOGALERIE: Známé osobnosti a fanoušci Petra Pavla zaplnili Lucernu  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.