Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nerudová vypadává ze hry, favoritem je Pavel, říká bookmaker Pavol Boško

V pátek a v sobotu 13. a 14. ledna 2023 čeká Českou republiku první kolo prezidentských voleb. Kdo je vyhraje? Petr Pavel, Andrej Babiš, nebo Danuše Nerudová? Sázková kancelář Tipsport přišla s provokativním sloganem, který říká „Známe příští hlavu státu“. O tom, kolik Češi prosázejí v prezidentských volbách a kdo s největší pravděpodobností bude příštím prezidentem, se rozpovídal vedoucí bookmaker Tipsportu a specialista na politické sázky Pavol Boško.

S kurzy zamíchala superdebata i vynesení rozsudku v kauze Čapí hnízdo

Hlavní slogan kampaně Tipsportu na prezidentské volby zní „Známe příští hlavu státu“. „To je samozřejmě trochu provokativní, abychom přilákali klienty a měli co největší vzorek, ze kterého se snažíme předpovědět výsledek,“ vysvětlil Pavol Boško na dnešním neformálním setkání s novináři. Sázkaři nejčastěji tipují, kdo podle nich bude celkovým vítězem voleb. „Sice nás čeká teprve první kolo, ale z klientského hlediska je stále zajímavější sázet na to, kdo bude celkovým vítězem voleb,“ řekl.

Kurzy u jednotlivých prezidentských kandidátů výrazně ovlivnily události posledních hodin. S kurzy zamíchala včerejší superdebata na obrazovkách České televize, ale i dnešní vynesení rozsudku v kauze Čapí hnízdo.

„Včera a dnes se začaly dít velmi zajímavé věci. Oproti včerejší noci a dnešnímu ránu se situace hodně změnila. Nastaly tam poměrně velké posuny. Ještě dnes ráno byl na vítězství Petra Pavla kurz 1.55, teď je 1.70, takže mírně stoupá. Největší pokles je u Andreje Babiše, kde kurz klesl z 5,6 na 3,8. Úplně největší skok udělala Danuše Nerudová, a to tím negativním směrem, dostala se na třetí místo s kurzem 5.0. Podle našeho odhadu tak paní Nerudová úplně vypadává ze hry o druhé místo a tím i o postup do druhého kola,“ popsal kurzovou situaci dnes odpoledne Boško.

Andrej Babiš (ANO) ani jeho bývalá poradkyně Jana Nagyová nedorazili do budovy Městského soudu v Praze, kde soudce Jan Šott vynesl rozsudek v kauze Čapí hnízdo. Ta se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních...

Podle bookmakerů bude prezidentem Petr Pavel

Že bude prezident zvolený v prvním kole, je podle bookmakerů velmi nepravděpodobné, na tuto příležitost je kurz 40.0. Ještě dnes ráno byly kurzy na vítěze prvního kola mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem vyrovnané, to se však změnilo.

„Po zveřejnění nepravomocného rozsudku o tom, že Andrej Babiš je v kauze Čapí hnízdo zproštěn obžaloby, stoupl klientský zájem o jeho výhru v prvním kole, momentálně je tedy s kurzem 1,60 favoritem,“ vysvětlil Boško, jak s kurzovní situací zamíchalo dnešní vynesení rozsudku.

Kdo tedy bude podle bookmakera Pavola Boška vítězem voleb? „Pokud bych měl určit, kdo bude vítězem prvního kola voleb, tak si myslím, že zhruba na sedmdesát procent první kolo vyhraje Andrej Babiš a do druhého kola postoupí s Petrem Pavlem.“

Celkově jsou bookmakeři Tipsportu přesvědčeni o tom, že se novým českým prezidentem stane Petr Pavel.

Nesdílím názorovou ani hodnotovou orientaci s Babišem, populismus je problémem současné doby, říká Petr Pavel

Jméno generála Petra Pavla je čím dál častěji skloňováno ve spojení s nadcházející prezidentskou volbou. Šedesátiletý elitní voják ve výslužbě sice oficiálně svou kandidaturu ještě neoznámil, ambicí zapojit se do boje o prezidentský post se ale...

Češi podle manažerů Tipsportu vsadí na volby asi čtvrt miliardy

Velmi zajímavé je, jak se během jednotlivých hodin mění názory voličů. „Během včerejška jsme za celý den nabrali tři miliony korun na vítězství Petra Pavla a téměř vůbec se nesázelo na Danuši Nerudovou. Až večer, kdy Josef Středula oznámil, že se vzdává kandidatury ve prospěch Danuše Nerudové, se někteří klienti snažili využít jejího vysokého kurzu, ale to, že jeden kandidát odstoupí, rozhodně neznamená, že určitý další kandidát dostane všechny jeho hlasy, proto také nedošlo téměř k žádné změně kurzu u paní Nerudové, rozhodně neposílila,“ vysvětlil Boško a doplnil, že dnes se sází výhradně na Andreje Babiše, kterému kurz stále klesá. „Za dnešek jsme na Andreje Babiše nabrali tři miliony korun a to bylo teprve v poledne.“

Tipéři vsadili na prezidentské volby už 54 milionů korun, sázky se zrychlují a nejvíce se sází dva nebo jeden den před volbami. Manažeři Tipsportu očekávají, že sázková kancelář nabere 250 milionů korun, což je částka srovnatelná s takovou, kterou Tipsport nabere například během tenisového Australian Open. Při nedávném fotbalovém mistrovství světa nabral Tipsport v sázkách 1,88 miliardy korun.

Podle Boška lze očekávat, že jen za čtvrtek před volbami tipéři vsadí 60 milionů korun, úplně nejvíc se pak podle něj vsadí během live sázek. „Ty nabízíme v průběhu voleb, ale i během sčítání hlasů, což je pro nás bookmakery velmi složité,“ podotkl.

Velké počty sázek Tipsport očekává i ve čtrnácti dnech mezi prvním a druhým kolem voleb. „Tím, že jde o duel, dá se očekávat, že to bude velmi vyhrocené, což víme z minulých prezidentských voleb. To je taková situace, že tam každou chvíli přijde sázka za milion korun a je to úplně normální. Když soupeřili Miloš Zeman a Jiří Drahoš, tak jsem z pozice hlavního bookmakera schvaloval přes deset sázek přes jeden milion korun. Lidi to velmi láká,“ uzavřel Pavol Boško.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tipsport

Štítky sázky, volby, prezident, Pavol Boško, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerudová vypadává ze hry, favoritem je Pavel, říká bookmaker Pavol Boško  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.