Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým starostou Prahy 4 je Ondřej Kubín. Chce se zaměřit na hospodaření

Zastupitelé čtvrté městské části zvolili nového starostu, stal se jím Ondřej Kubín z ODS. Dosavadní starostce Ireně Michalcové z ANO pak odhlasovali post 1. místostarostky. Koalice ODS, TOP 09 a ANO má v Praze 4 těsnou nadpoloviční většinu.

Pro Ondřeje Kubína v tajné volbě hlasovalo 23 z 45 přítomných zastupitelů. Přesně tolik hlasů má i vládnoucí koalice Společně ODS a TOP 09 společně ANO. Smlouvu o spolupráci podepsali zástupci jednotlivých hnutí už koncem září.

„K prioritám naší koalice patří vyrovnané rozpočty a zdravé finance, což je v době růstu cen stále obtížnější, ale o to naléhavější úkol,“ uvedl v tiskové zprávě Ondřej Kubín. „Zásadní cestou do budoucnosti jsou pro nás energetické úspory a inovace v energetických zdrojích,“ dodal Kubín.

Dosavadní starostka Irena Michalcová byla zvolena 1. místostarostkou. Dalšími místostarosty jsou Michal Hroza (TOP 09), Jan Hušbauer (ANO) a Patrik Opa (ODS).

Koalice už radnici Čtyřky vedla v minulém volebním období. Společně ODS a TOP 09 má v zastupitelstvu 13 mandátů, ANO devět, Praha 4 sobě - sousedé a nezávislí osm, Piráti také osm a Společně pro Prahu 4 (STAN/KDU-ČSL) šest.

„S těžkým srdcem vám oznamujeme, že Praha 4 se koalice změny nedočká, místo toho vznikla opět koalice "mírného pokroku v mezích toho, jak se to dělalo vždycky"," reagovali na Facebooku Piráti Prahy 4.

Výsledek voleb chtěla žalobou zpochybnit Koalice Společně pro Prahu 4 (STAN/KDU-ČSL), podle které se v jednom okrsku počítali jen preferenční hlasy a několik kandidátů ODS podle ní nemělo v Praze 4 bydliště.

„Je ostatně základním znakem samosprávy, že obec je spravována právě těmi, kteří v ní žijí. Právě proto se tento druh péče o věci veřejné nazývá SAMOsprávou a nijak jinak,“ napsali zástupci obou hnutí na Facebooku.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 4

Štítky volby, starosta, zastupitelstvo, hlasování, Kubín, Praha, ODS, ANO 2011, TOP 09, Irena Michalcová, koalice, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, Facebook, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým starostou Prahy 4 je Ondřej Kubín. Chce se zaměřit na hospodaření  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.