Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děsivé masky míří do Prahy. V O2 areně dnes vystoupí Slipknot

V Praze se dnes bude konat odložený koncert americké metalové skupiny Slipknot. Do metropole se kapela známá tím, že vystupuje v hororových maskách, po pěti letech vrátí s novým albem We are Not Your Kind. Slipknot prosluli zejména svým agresivním zvukem i drsnou obrazností.

Vchody O2 areny, kde se vystoupení uskuteční, pořadatelé otevřou v 18:00. O hodinu později zahraje metalová skupina Vended, v jejímž čele stojí Griffin Taylor, syn frontmana Slipknot Coreyho Taylora. Druhou předkapelou budou Jinjer, ukrajinská progresivní metalcorová formace. Slipknot by měli na pódium dorazit ve 21:00.

Slipknot se dali dohromady v roce 1995 v městečku Des Moines ve státě Iowa. Po roce zkoušení a hraní v zapadlých klubech si na vlastní náklady vydali debut Mate, Feed, Kill, Repeat. CD vyšlo 2000 kusů a Slipknot si jím získali pozornost několika hudebních nakladatelství.V roce 1999 vydali CD Slipknot, alba se prodalo přes 2,5 milionu nosičů. Jedno z dalších alb představili Slipknot v roce 2004 naživo v České republice v rámci předskakování Metallice.

V roce 2006 získala cenu Grammy za nejlepší metalový počin za skladbu Before I Forget. O dva roky později vyšlo čtvrté album nazvané All Hope is Gone, které bylo platinové v USA, Austrálii a Japonsku. Kapela se pak v roce 2009 vypravila na světové turné, během kterého vystoupila i v ostravské ČEZ aréně.

V květnu 2010 zemřel na předávkování morfiem baskytarista skupiny Paul Gray. V roce 2013 ho nahradil britský muzikant Alessandro Venturella. Po šestileté odmlce kapela vydala jako poctu zemřelému kolegovi album s názvem .5: The Gray Chapter. Loni ve 46 letech zemřel někdejší bubeník Slipknot Joey Jordison, který hrál v kapele v jejím nejpopulárnějším období a pomohl napsat mnoho z jejích písní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slipknot

Štítky koncert, pop, hudba, Slipknot, Praha, hudební skupina, maska, O₂ arena, Corey Taylor, Paul Gray, Joey Jordison, Alessandro Venturella, Iowa, Des Moines

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děsivé masky míří do Prahy. V O2 areně dnes vystoupí Slipknot  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.