Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Prahy se od 14. července vrátí po dvouleté pauze přehlídka Best Film Fest

V Praze se od 14. do 20. července bude konat přehlídka Best Film Fest, v rámci které kina Atlas, Evald a Mat nabídnou divácky úspěšné filmy první poloviny letošního roku. Tradiční akce se nezúčastní kino Lucerna kvůli rekonstrukci Paláce Lucerna. Best Film Fest se uskuteční poosmnácté, koná se od roku 2011 dvakrát do roka, vždy v zimě a v létě. Vrací se po dvouleté pauze způsobené covidem a uzavřením kin. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Alice Aronová.

Best Film Fest si zakládá na žánrové pestrosti, dramaturgy přehlídky byli sami diváci. Na programu je například úsměvné britské retro Panství Downton: Nová éra, tragikomedie o partnerských vztazích ze současného Osla Nejhorší člověk na světě nebo francouzský komediální film, v pořadí již třetí pokračování, Co jsme komu všichni udělali? Přehlídka dál uvede drama o záchraně symbolu Paříže Notre-Dame v plamenech či letní akční hollywoodský trhák Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem, který za sedm týdnů v tuzemských kinech zaznamenal přes 476.500 diváků a tržby více než 88 milionů korun.

Diváci uvidí i životopisná dramata. Kina uvedou snímek Tove o finské malířce a autorce komiksů Mumínci Tove Janssonové nebo koprodukční snímek Margrete – královna severu s dánskou herečkou Trine Dyrholmovou v roli vládkyni Dánska, Norska a Švédska.

Z českých filmů Best Film Fest nabídne životopisné drama s Kryštofem Hádkem v hlavní roli Poslední závod nebo komedie o mezilidských a partnerských vztazích Mimořádná událost a Známí neznámí. Z filmů pro celou rodinu se objeví animovaný film Myši patří do nebe či pohádka Tajemství staré bambitky 2. Přehlídka ukáže rovněž dokument René – Vězeň svobody režisérky Heleny Třeštíkové.

Kompletní program přehlídky, na kterou je jednotné vstupné 89 korun, je na webových stránkách Best Film Festu a na webových stránkách jednotlivých kin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SF Klub

Štítky ČR, film, Best Film Fest, kino, Praha, Palác Lucerna, Atlas, Tove Janssonová, Tom Cruise, Panství Downton, Trine Dyrholm, Helena Třeštíková, Kryštof Hádek, Nejhorší člověk na světě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy se od 14. července vrátí po dvouleté pauze přehlídka Best Film Fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.