Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začínají Šary Vary. Pražská kina uvedou filmy, které bodovaly na karlovarském festivalu

Pražská kina Aero, Světozor a Přítomnost uvedou v následujícím týdnu dvacet filmů, které jejich tvůrci představili na uplynulém 56. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. V rámci filmových ozvěn Šary Vary mohou diváci vidět v předpremiérách snímky, které vstoupí do kin později nebo se do nich nemusí dostat. Snímky bude promítat také brněnské Univerzitní kino Scala.

„Doporučujeme divákům prostudovat programy jednotlivých kin a sestavit si svůj individuální festivalový program“

„Ne všechna kina uvádí všechny filmy, takže doporučujeme divákům prostudovat programy jednotlivých kin a sestavit si svůj individuální festivalový program,“ uvedl pro ČTK dramaturg přehlídky Vojtěch Marek. Kompletní program filmových ozvěn, které začínají dnes a potrvají do neděle, najdou zájemci na webu ozvenyvaru.cz.

Největší zastoupení filmy budou mít v ozvěnách festivalu filmy ze soutěžní sekce Horizonty. Ta zahrnuje nejzajímavější tituly aktuální sezony ze současné světové produkce. Na programu je tak mimo jiné Trojúhelník smutku švédského režiséra Rubena Östlunda, který za satirický snímek o třídních vztazích a západní společnosti letos získal hlavní cenu na festivalu v Cannes, nebo korejská detektivka Podezřelá či historický snímek Korzet. Pořadatelé ozvěn lákají diváky také na americký film Všechno, všude, najednou od režisérského dua Dan Kwan a Daniel Scheinert nebo britský horor Men.

Jediným českým snímkem je film Banger

Jediným českým snímkem, který Šary Vary nabídnou, je drama Banger s Adamem Mišíkem v hlavní roli drogového dealera Alexe, který je začínajícím rapperem a touží po úspěchu a slávě.

Zajímavostí filmu Banger je, že byl celý natočený na iPhone. „Člověk nemusí najednou na place řešit tolik světla, nepotřebujete velikánský štáb, je to všechno minimalistický. Zároveň mi to umožňovalo dát kameru herci před obličej pár centimetrů. Cítil jsem, že vzniká něco jiného, než na co jsme normálně zvyklí,“ řekl pro Český rozhlas k natáčení režisér Adam Sedlák.

Šary Vary probíhají v Praze v Kině Světozor ve Vodičkově ulici, kde stojí projekce 169 korun, v Kině Aero v Biskupcově ulici, kde návštěvníci zaplatí za film 150 korun, a také v žižkovském kině Přítomnost v Siwiecově ulici, kde za vstupenku na film zaplatí zájemci 210 korun. Oficiální ozvěny 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary jsou tady probíhají od 11. do 17. července.

Ohodnoť článek

Foto Karlovy Vary International Film Festival

Štítky film, festival, Šary Vary, Karlovy Vary, Praha, kino, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, BANGER., Filmový festival v Cannes, Adam Mišík, Dan Kwan, Adam Sedlák, Daniel Scheinert, Český rozhlas, Kino Světozor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají Šary Vary. Pražská kina uvedou filmy, které bodovaly na karlovarském festivalu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.