Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nick Cave, Tata bojs, Nobodylisten a řada dalších. V Praze opět proběhne festival Metronome Prague

Už popáté se do Prahy navrátí mezinárodní víkendový hudební festival. Pražské Holešovice ovládne hudba z až sedmi různých stagí, na té největší se ve čtvrtek představí hlavní lákadlo Nick Cave and the Bad Seeds, v pátek Beck a v sobotu duo Underworld. Festival myslí i na rodiny s dětmi, ty mají do 12 let vstupenky zdarma.

Největší festival v centru Prahy se koná již po páté

Metronome festival si zakládá na rozmanitosti vystupujících. V lineupu se tak objevují jak vycházející české a zahraniční hvězdy a mladí umělci, tak i ostřílení profíci, kteří mají svou stabilní fanouškovskou základnu. Podle webu festivalu se jedná o největší hudební akci léta, která se koná přímo v centru Prahy. Zároveň se jedná o první ročník, kdy je program naplánovaný na tři dny, návštěvníci si v předchozích letech za své vstupenky užili dva dny zábavy, letos je program naplánován od čtvrtku 23. až do soboty 25. června

Vzhledem k velikosti se snaží organizátoři co nejméně zatížit životní prostředí. Zvolili proto, tak jako v předchozích letech, zálohované kelímky, veškeré nádobí na festivalu bude kompostovatelné a v aerálu se budou nacházet odpadkové koše na tříděný odpad.  Zároveň je celý festival bezhotovostní.

Festival pro všechny

V loňském roce navštívilo festival 20 tisíc návštěvníků, letos to bude pravděpodobně ještě vyšší číslo. Festival se koná v aerálu Výstaviště Praha a v přilehlém parku Stromovka. V Křižíkově pavilonu pak bude připravea VIP zóna.

Kromě headlinerů se mohou návštěvníci těšit na rap, hiphop, pop, rock, elektronická hudba a další. Připraven bude také bohatý doprovodný prgram.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Metronome Prague

Štítky kultura, hudba, festival, Praha, Nick Cave, Metronome Festival, Holešovice, vstupenka, hudební festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Rocco

Festival opravdu pro všechny, protože rušení nočního klidu z tohoto podniku si užívají nejen Holešovice, ale i okolní čtvrtě. 4 dny pekla.

Neděle, 19. června 2022, 08:46Odpovědět

Nick Cave, Tata bojs, Nobodylisten a řada dalších. V Praze opět proběhne festival Metronome Prague  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.