Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Gorily v pražské zoo se budou stěhovat do nového pavilonu. Loučí se speciálním programem

Pětice goril z pražské zoo se bude příští týden stěhovat do nového pavilonu, který se otevře až koncem září. Dnes proto mají návštěvníci poslední šanci je ve starém pavilonu vidět a symbolicky se s nimi rozloučit. V rámci programu se budou konat komentovaná setkání či diskuze ředitele s chovatelem.

Richard, mladý Ajabu a samice Kijivu, Shinda a Kambu se budou příští sobotu stěhovat do nově postaveného pavilonu a pro dnešní den si zoologická zahrada nachystala speciální program, kterým se s nimi symbolicky rozloučí. Nový pavilon se totiž otevírá až 28. září.

Návštěvníci se mohou zúčastnit čtyři speciálních komentovaných setkání od půl jedenácté vždy v půl. K tomu začíná o půl třetí diskuze ředitele Miroslava Bobka s bývalým chovatelem goril Marken Žďánským.

Zájemci se také dozví podrobnosti o novém pavilonu, o inteligenci goril, specifikách jejich krmení a mohou si zkusit, jaké je to být strážcem pralesa nebo poznat jednotlivé gorily na obrázcích.

V novém pavilonu čeká zvířata africké krajiny s vegetací a zvuky tamní přírody. Je tu vytvořen vzrostlý tropický prales, vesnice na jeho okraji se školní třídou nebo vysloužilý Toulavý autobus, který vozil děti mezi pralesy Dja a metropolí Yaoundé v rámci vzdělávacího programu v Kamerunu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha

Štítky zoo, Troja, pavilon, gorily, stěhování, loučení, ZOO Praha, gorila, Miroslav Bobek, Kamerun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Ten článek psal nějaký Tatar ? Co znamená např. věta: " V novém pavilonu čeká zvířata africké krajiny s vegetací a zvuky tamní přírody." ? Gorila se také snad nejmenuje "Kambu", ale Kamba. Kam ta "novinařina" spěje .....

Pondělí, 6. června 2022, 07:18Odpovědět

Gorily v pražské zoo se budou stěhovat do nového pavilonu. Loučí se speciálním programem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.