Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uprchlíky v Kongresovém centru vystřídají hollywoodští skladatelé. Chystá se koncert filmové hudby

Koncert filmové hudby v podání orchestru PKF-Prague Philharmonia, jehož část budou dirigovat hollywoodští skladatelé, se uskuteční 26. dubna v Kongresovém centru v Praze. Na programu budou melodie k filmům Spider-Man 3 nebo Mimi šéf. Skladatel a držitel pěti cen Emmy, televizní obdoby filmových Oscarů, Jeff Beal oddiriguje svou hudbu k seriálu Dům z karet a osobně zahraje na trumpetu. Koncert bude vyvrcholením akce Soundsgate Composers Summit. Informoval o tom spolupořadatel koncertu Alexandr Smutný.

Pobyt ukrajinských uprchlíků v Kongresovém centru končí 14. dubna

Hudbu hollywoodských skladatelů uvede PKF pod taktovkou uznávaného dirigenta a skladatele Jana Kučery. Vedle Beala, který je mimo jiné podepsaný také pod hudbou k seriálům Můj přítel Monk nebo Řím, PKF povede také Conrad Pope nebo Chris Egan.

V Kongresovém centru se v současné době nachází asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky. „Dostali jsme ujištění, že do 14. dubna pobyt ukrajinských uprchlíků v Kongresovém centru skončí," uvedl Alexandr Smutný.

Jeho slova nedávno potvrdil primátor Zdeněk Hřib (Piráti), podle kterého by se centrum mělo přestěhovat do budovy u metra Vysočanská.

Zvonkohra i největší varhany v Česku. Pojďte spolu s Drbnou nahlédnout pod pokličku Kongresového centra Praha

Kongresové centrum Praha (KCP) letos oslavilo čtyřicet let od svého otevření. Za tu dobu se Palác kultury (Pakul) stihl stát místem několika sjezdů KSČ, ale i dějištěm nejrůznějších kongresů, koncertů či společenských událostí. Víte však, že v...

Na Soundsgate Composers Summit přijedou přibližně čtyři desítky hostů různých oborů hudby

Koncert v Kongresovém centru zakončí Soundsgate Composers Summit, který se bude konat od 23. do 26. dubna na několika lokacích v centru Prahy. Nabídne přednášky různých hudebních osobností, masterclasses pod jejich dohledem a debaty věnované tématům jako hudba a film, televize a VOD (video na požádání) konané převážně v pražském sdíleném prostoru pro práci Opero.

„Na Soundsgate Composers Summit přijedou přibližně čtyři desítky hostů různých oborů hudby. Cílem akce je zabývat se zrcadlením hudby do ostatních žánrů. Po boku autora hudby kultovních hororových snímků Hellraiser nebo Noční můra v Elm Street Christophera Younga mohou účastníci načerpat cenné zkušenosti při praktickém komponování hudby. Očekává se také vysoký zájem o přednášku zakladatele Spitfire Audio Christiana Hensona, který je autorem hudby k videohře Assasin’s Creed nebo pořadu Top Gear," sdělil Smutný.

Česká a slovenská scéna bude zastoupena držitelem Českého lva za hudbu k filmu Hastrman Petrem Wajsarem, autorem hudby k sérii videoher The House of Da Vinci Tomášem Živorem, Zuzanou Michlerovou, Matúšem Luhovým, Dominikem Svobodou nebo Jiřím Hradilem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy, Zdeněk Hřib

Štítky hudba, film, Soundsgate Composers Summit, Praha, kongresové centrum, koncert, Jeff Beal, filmová hudba, Ceny Oscar, Cena Emmy, Spider-Man 3, uprchlík, Jan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlíky v Kongresovém centru vystřídají hollywoodští skladatelé. Chystá se koncert filmové hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.