Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

V Praze dnes proběhnou další tři koncerty pro Ukrajinu

V Praze se dnes uskuteční další benefiční koncerty na pomoc Ukrajině. Do podpory se zapojí hudebníci v Divadle Spejbla a Hurvínka, ve Velkém sále Lucerny nebo v Betlémské kapli. Účinkující vystoupí bez nároku na honorář.

Zahrají pro děti i dospělé

Po celou dobu trvání koncertu mohou diváci přispívat prostřednictvím unikátního QR kódu nebo na účet SOS Ukrajina 93209320/0300 nebo zaslat DMS na číslo 87777 ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60, DMS SOSUKRAJINA 90.

Benefiční koncert na podporu dětského fondu OSN – UNICEF na pomoc dětem na Ukrajině se odpoledne koná v Divadle Spejbla a Hurvínka. Vstupné na koncerty kapel Bombarďák a U tebe bude pro návštěvníky zdarma, ale přímo na místě budou lidé moci přispět libovolnou částkou do kasičky. Občané Ukrajiny navíc mají do divadla od 8. března vstup na jakékoliv dopolední představení za symbolickou jednu korunu.

Benefiční koncert na pomoc Ukrajině se koná také ve Velkém sále Lucerny, kde zahrají Divokej Bill, Wohnout, Tři sestry, Rybičky 48, Anna K, Vypsaná fixa a další. Výtěžek bude věnován ve spolupráci s Červeným křížem na nákup aktuálně potřebných zdravotních potřeb. Cena vstupenky je 400 korun.

Sledovat mohou i v zahraničí

Benefiční akci pod názvem Jsme s vámi, jsme spolu pořádá na podporu obyvatel Ukrajiny České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) v Betlémské kapli. Kromě Radůzy, Dusilové a Bratří Ebenů vystoupí také Ivan Hlas Trio, Beata Hlavenková, Kateřina Marie Tichá, Dětský sbor hLásky, Sofian Medjmedj, Wyfe a Kybabu.

Veškerý výtěžek z koncertu bude věnován na účet SOS Ukrajina – Člověk v tísni. Diváci jsou zváni přímo do Betlémské kaple. Kdo by nemohl přijít, má šanci koncert sledovat prostřednictvím přenosu studentské televize TV9P nebo na Mall.TV. V zahraničí pak přenos bude k dispozici prostřednictvím Českých center.

Česká kulturní scéna se od začátku konfliktu na Ukrajině rozhodla vymezit vůči agresi Ruska připojením ke společné výzvě #kulturaproukrajinu. Podporu Ukrajině vyjádřily mnohé české kulturní, akademické a společenské instituce. Konají se různé benefiční koncerty, filmová a divadelní představení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Wohnout

Štítky Ukrajina, Rusko, hudba, charita, koncert, Praha, Betlémská kaple, Divadlo Spejbla a Hurvínka, OSN, UNICEF, České vysoké učení technické v Praze, Bombarďák, Anna K, Beata Hlavenková, Kateřina Marie Tichá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alžběta Dvořáková

Rusko-ukrajinskou situaci a její dopad na ekonomiku a další oblasti pro vás sledujeme i na našem webu .

Sobota, 12. března 2022, 20:02Odpovědět

V Praze dnes proběhnou další tři koncerty pro Ukrajinu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.