Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Pražské tržnici bude třídenní divadelní galerie s herci a akrobaty

Venkovní divadelní galerii otevře od 17. do 19. prosince festival pouličního divadla Za dveřmi v Pražské tržnici. Návštěvníci budou moci projít fantazijním světem světelných a ohňových dekorací, které rozpohybují herci a akrobaté. Program začíná každý den v 16:00. Pořadatelé zimní edice festivalu připravují také pravidelná andělská setkání každou adventní neděli v centru Prahy. V tiskové zprávě to dnes za pořadatele uvedla Dominika Antonie Pfister.

"Instalací Metamorfóza měníme veřejný prostor ve velkou venkovní galerii. Měníme zároveň představu o zážitku z galerie a oživujeme exponáty. Věříme, že se nám alespoň na chvíli podaří změnit i perspektivu běžných věcí a vrátit dospělému pohled dítěte," uvedl k festivalu jeho ředitel Jakub Vedral. Formou divadelní galerie navazuje festival Za dveřmi na loňskou první zimní edici.

I tentokrát mohou přijít návštěvníci do Pražské tržnice kdykoli během čtyř hodin, divadelní galerie nemá začátek ani konec. Čekají na ně živý oheň, světlo ve všech barvách a odstínech, mandaly splněných přání, roztodivné květiny roztodivných velikostí, lampa, pod kterou se budou číst příběhy, ptáci plachtící ve větru, písně starých kmenů, oživlé sochy i pohádky.

Pražané každou adventní neděli také mohou potkat andělské herce na chůdách. Divadelní artisté z uskupení Long Vehicle Circus při svých procházkách městem v jemných performancích přinášejí lidem mikropříběhy o klidu, naději a obyčejných zázracích.

Zimní festival pouličního divadla se koná v Praze podruhé, jeho letní edice má už třináctiletou tradici. Vstup je volný. Více informací s postupně doplňovaným programem je na www.zadvermi.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Za dveřmi

Štítky ČR, divadlo, výtvarné, Praha, galerie, festival, Pražská tržnice, advent, herec, akrobacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pražské tržnici bude třídenní divadelní galerie s herci a akrobaty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.