Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dnes začíná předprodej vstupenek na Pražské jaro, o měsíc dříve než obvykle

Na webu festivalu a v pokladně Rudolfina dnes začíná předprodej vstupenek na 77. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Zatímco v minulých letech předprodej provázely problémy s přetíženými servery, v posledních letech systém fungoval bez větších obtíží. Vstupenky se v minulosti tradičně začínaly prodávat 12. prosince, loni se pořadatelé rozhodli posunout zahájení prodeje o měsíc dopředu a poskytnout tak zájemcům více času na výběr koncertů v předvánočním čase.

Ceny vstupenek zůstávají podobné jako v minulých letech

Podle ředitele festivalu Romana Bělora ceny vstupenek zůstávají na přibližně stejné úrovni jako v minulých letech. Nejdražší jsou na zahajovací a závěrečný koncert, kdy se jejich cena pohybuje mezi 2100 až 4900 korun. Festival poskytuje řadu slev pro studenty, seniory a držitele průkazek ZTP a ZTP-P. Bližší informace se nacházejí na stránkách festivalu.

Hudební festival Pražské jaro, který by se měl uskutečnit příští rok od 12. května do 3. června, zahájí dirigent Daniel Barenboim s West-Eastern Divan Orchestra přednesem tradiční Mé vlasti Bedřicha Smetany. Mezinárodní festival nabídne při svém 77. ročníku čtyři desítky koncertů. Program završí koncert Vídeňských filharmoniků s Andrisem Nelsonsem.

Dětský soubor Bambini di Praga ukončil svou činnost před deseti lety

Soubor Bambini di Praga je mezinárodně známým dětským pěveckým tělesem, kterým prošla řada budoucích hvězd. Svou činnost ukončil před deseti lety 28. června 2011. Takzvaná „bambíňata“ spolupracovala s předními českými orchestry, jako je Pražský...

Osmdesátimilionový rozpočet festivalu Pražské jaro

V roce 2019 festival Pražské jaro nabídl přes 35 tisíc vstupenek, tržby za jejich prodej dosáhly 23,1 milionu korun. Rok předtím to bylo 39 tisíc vstupenek, za jejichž prodej dosáhly tržby 25,3 milionu korun. Další dva ročníky festivalu ovlivnila pandemie koronaviru.

Na přibližně osmdesátimilionovém rozpočtu festivalu Pražské jaro se podílejí zejména ministerstvo kultury a město Praha. Přibližně 40 procent dostává festival od sponzorů, 20 procent tvoří příjmy z prodeje vstupenek a podpora od mecenášů sdružených v klubu Přátel Pražského jara.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Festival Pražské jaro

Štítky hudba, festival, vstupenky, Pražské jaro, vstupenka, koncert, Rudolfinum, Roman Bělor, Daniel Barenboim, Bedřich Smetana, pandemie covidu-19, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná předprodej vstupenek na Pražské jaro, o měsíc dříve než obvykle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.