Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadelní taneční soutěž roztančí Divadlo na Vinohradech

Již v roce 2006 byl odstartován projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové, a to v Městském divadle Mladá Boleslav. A právě zde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. Před třemi lety se dvojice rozhodla vytvořit podobný koncept také pro Prahu. Letos se tak známí herci z pražských divadel utkají v tanečním klání již počtvrté.

O vítězství bude soupeřit osm pražských divadel

Do autorského projektu se letos v Praze zapojilo celkem osm divadel. Mezi ně patří Divadlo na Vinohradech, Divadlo v Řeznické, Divadlo Semafor, Národní divadlo, Divadlo Kalich, Městská divadla pražská, Švandovo divadlo a Divadlo Broadway.

Jednotlivé páry budou po celý říjen nacvičovat jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec. Velké finále pak proběhne v neděli 31. října od 18:30 v Divadle na Vinohradech. Každé z osmi divadel vyslalo do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Vstupenky na finále lze zakoupit na stránkách divadla.

Hvězdná porota i profesionální moderátoři

Na všechna taneční představení dohlédne hvězdná porota, ve které zasedne například zpěvačka Dasha, herec Martin Dejdar, herečky Jana Paulová a Eva Burešová, kuchař Přemek Forejt, hudebník Jan Maxián a další. Doprovázet je pak bude živá hudba Gin in jam. Velkolepým finálem diváky provedou Světlana Witowská a Libor Bouček. Na závěr večera jsou pak vyhlášena dvě místa: vítěz tipovací soutěže a hlavní vítěz/vítěz poroty.

Projekt bude možné sledovat také na Instagramu, Facebooku, webových stránkách a na YouTube kanále, kam budou postupně umisťována videa, která s projektem souvisejí. Na výše zmíněných sociálních sítích bude spuštěna také tipovací soutěž, kde budou moct diváci hlasovat o vítězi právě oné tipovací soutěže.

Osm herců a osm profesionálních tanečníků

Za Divadlo v Řeznické bude soutěžit známá herečka Nela Boudová spolu s profesionálním tanečníkem Jakubem Vodičkou. Předvedou valčík a paso doble. U příležitosti tiskové konference se Pražské Drbna Nely Boudové zeptala, jak se na tanec těší a kterého ze dvou tanců se více obává.

Přiznám se, že se těším moc, ale pak se těším i na to volno, protože září a říjen jsou pro herce vždy náročné měsíce. Hraju teď skoro denně a je pro mě vždy náročné trénink nějak do toho vměstnat. Když už na něm ale jsem, tak si to s Kubou Vodičkou velmi užijeme,“ řekla pro Pražskou Drbnu herečka Nela Boudová.

Z latinskoamerických tanců Boudová s Vodičkou předvedou paso doble, které symbolicky znázorňuje koridu. „Paso doble je velká výzva, je to opravde ble ble,“ směje se herečka. Jak záhy Boudová dodává, tak nemá žádné taneční zkušenosti.

Nelu Boudovou mohou aktuálně diváci vidět v Divadle Palace v komedii Hledá se žena, nástup ihned. „Premiéra této hry byla odložena již třikrát, takže doufám, že k ní už konečně dojde. Dále hraju v Činoherním klubu a v Divadle v Řeznické, za které tady soutěžím. To je hra Ve smyčce,“ uzavírá Boudová.

„Václav Havel tančil rád, ale moc m u to nejde“

Za Divadlo Semafor bude tančit Anna Julie Slováčková s Adamem Havlem, kteří zatančí quickstep a rumbu. Národní divadlo do klání vyslalo Pavlínu Štorkovou, která s Jakubem Necpálem zatančí slowfox a sambu. Michaela Tomešová a Adam Koutek budou tančit za Divadlo Kalich, a to waltz a jive.

Městská divadla pražská budou mít zástupce v herci Viktoru Dvořákovi, který spolu s tanečnicí Michaelou Novákovou zatančí tango a jive. „Samozřejmě se těším, jinak bych do toho asi ani nešel a jsem rád, že si to připomenu, protože někdy na základce jsem dělal asi dva roky latinu. Chtěl bych si to připomenout a zjistit, čeho jsem ještě schopný,“ směje se při rozhovoru pro Pražskou Drbnu Viktor Dvořák.

Jednu z posledních tanečních zkušeností herec předvedl také ve filmu Havel. „Ve filmu jsem opravdu jako Václav Havel tančil, ale zadání bylo, že Václav Havel tančí rád, ale moc mu to nejde, takže doufám, že to tady úplně praktikovat nebudu,“ směje se Dvořák.

Nadějný mladý herec Oskar Hes bude spolu s Veronikou Jirků zatupovat Švandovo divadlo a předvedou quickstep a cha chu. Domovské Divadlo na Vinohradech zastoupí Marek Holý spolu s Eliškou Stehnovou, kteří předvedou tango a sambu. A Divadlo Broadway bude mít zástupce v Bořku Slezáčkovi a jeho tanečnici Zuzaně Šťastné, kteří zatančí slowfox a cha chu.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky kultura, tanec, divadlo, společnost, soutěž, herec, projekt, Divadlo na Vinohradech, Nela Boudová, Praha, Václav Havel, Martin Šimek, Městské divadlo Mladá Boleslav, tanečník, Viktor Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní taneční soutěž roztančí Divadlo na Vinohradech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.